Sokánt: Alexandru Rafila professzor a PSD bukaresti parlamenti jelöltlistájának vezető helyére került

Pártos források szerint. Vagyis a legjózanabbnak tűnő járványügyi szakemberből politikus (is) lesz.

Hirdetés

Kedden robbant a közelgő parlamenti választások legújabb bombája: PSD-s források szerint a nagy ellenzéki párt felkérte Alexandru Rafila professzort, a világjárvány egyik legjózanabbnak tűnő hazai arcát, legyen a bukaresti PSD parlamenti listavezetője a képviselői székekért folyó harcban.

És ami még nagyobbat szólt: a pártos források szerint Rafila professzor el is fogadta a felkérést. Mégpedig azok után, hogy idén nyáron visszautasította Victor Ponta ajánlatát, hogy Bukarest főpolgármesteri tisztségéért induljon, nyilván Ponta pártjának támogatásával. Persze értjük, a Pro Románia nem a PSD.

A magukat bölcsen megnevezni nem akaró források ugyanakkor siettek kiszivárogtatni, hogy ők aztán most kiseprik a régi rossz arcokat a jelöltlistákról, ugyanis a korábban Liviu Dragnea úr sleppjéhez tartozó nehézsúlyú PSD-s politikusok egy részét feketelistára tették (értsd, nem juthatnak be a parlamentbe). Soroljuk őket (tényleg elég rosszhírű alakok, amúgy): a PSD igazságszolgáltatás elleni harcának egyik nagy bajnoka, Eugen Nicolicea; Șerban Nicolae, a PSD talán legidegesítőbb honatyája; a poloskás Carmen Dan ex-belügyminiszter asszony; a büntetőügyes Iulian Iancu; Marian Oprișan, az egyik legnagyobb helyi kiskirály; a géppuskás Cătălin Rădulescu; a következő-kérdés-ismételgető, parlamentben fakjúzó Florin Iordache ex-igazságügyi miniszter; a „legidiótább miniszter”, Dănuț Andrușcă; a többek közt egy monarchiabeli vasúti szakasz újrafelavatásával magát röhögtető ex-közlekedési miniszter, Răzvan Cuc; a diszkós Orlando Teodorovici; illetve a hazai katasztrofális közoktatási viszonyokért alaposan felelős volt oktatási miniszter asszony, Ecaterina Andronescu.

Külön jegyezzük meg: úgy tűnik, hogy Dragnea úr árnyéka, a mindenki által hőn szeretett Viorica Dăncilă ex-miniszterelnök asszony sem rúg labdába az idei parlamenti választásokon. Pedig őszintén hiányolnánk.

Nos, az önmagukat többszörösen lejárató PSD-s politikusok öltözőbe küldése kapcsán örvendünk. Hogy a derék Rafila professzor hogy tud majd teljesíteni a hazai nagypolitikai húsdarálóban, nem tudjuk. De kicsit aggódunk a nem feltétlenül fizikai egészségéért.

Hirdetés