Nagyítás
2019. április 19., 17:43
Szmog, szegénység, természeti katasztrófák – miért kívánkoznak mégis sokan a világ tetejére, Ázsia legszegényebb országába? Nepálban bármennyire nehéz is az élet, könnyűnek tűnik.
2019. április 17., 10:19
Lehetőleg mindenkit az anyanyelvén, mert rögtön 1848 után tudta, mi határozza meg a századot: szabadság, egyenlőség, nemzetiség. Lelkendező időutazás Csorba Lászlóval.
2019. április 11., 16:38
Máramarosban jártunk: a magyar irodalom leghíresebb szerelmi fészkétől a modern festészet bölcsőjéig kalauzoljuk olvasóinkat, egy kis magyar sporttörténeti kitérővel a Radnai-havasokban.
2019. április 9., 17:21
És a vallásosaknak miért csak a töredéke jár templomba? Valláskutató Intézet nyílt a kolozsvári Vallásszabadság Házában.
2019. április 3., 15:01
Kamaszkorában kalandra éhes „hobóként” kezdte járni Erdélyt, most könyvet írt a székelyekről.
2019. március 26., 09:41
A Twin Peaks atyja ezúttal különös fotómontázsain keresztül nyújt betekintést elméjének sajátos működésébe. A Műcsarnokban voltunk, megnéztük.
2019. március 21., 09:46
És fogunk-e emlékezni a Székely Tigrisekre? Határ- és emlékezetvédelmet egyaránt feszegető könyv bemutatóján jártunk.
2019. március 16., 13:07
Míg egyes papok lelkesen forradalmárkodtak, a katonák zöme húzódozott. Amíg az arisztrokrácia Budapestre várt, a vidéki románok fegyvert ragadtak.
2019. március 9., 10:36
A magyarországi, az erdélyi magyar és a román 1956-nak számos közös pontja van, bár a román állambiztonság megpróbált éket verni a forradalmárok közé nemzetiségi alapon – állítja a történész, újságíró.
2019. március 7., 15:51
Nem sikerült az elnémetesítés, de a '48-as forradalommal együtt az elmagyarosítás is elbukott. Oktatás a Bach-korszakban.
2019. március 3., 14:11
Nem megsajnáltatni szeretné a gazdátlan állatokat, hanem megszerettetni – Angyalosi Bea fényképész több mint száz kidobott kutyának, macskának talált gazdát.
2019. február 26., 14:14
Nem bitcoinban fogjuk kapni a nyugdíjunkat, tudtuk meg, ahogy azt is, miért olyan erős a hitünk a dollárban.

összesen: 200 db | 12 db/oldal

első vissza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 következő utolsó
Azt még nem tudni, hogy pontosan hány lakást fog megvásárolni az önkormányzat a hátrányos helyzetűek számára, de az már most biztos, hogy sokba fog kerülni.
Az EP-kampány tiszteletére akkora botrányt kavart a DNA a kormánykoalíciónak, hogy csak kapkodjuk a fejünket.
Ugyanis, ha léteztek olyan politikai döntéshozók, akik döntést hoztak egy diverzióról, akkor olyan szereplőknek is létezniük kellett, akik azt végrehajtották.
Megelevenedik az egykori lakók élete a Czárán Gyula által felfedezett Mézgedi-cseppkőbarlangban és a Nagy Magyar-barlangban.
Magyar nyelvű könyv, na az nem. Viszont minden egyéb, igen.
Lezárult az online jelentkezés Ferenc pápa székelyföldi szentmiséjére.
A rendőrakadémia is érintett az ügyben.
Sehol a világon nincs olyan húsvéti népszokás, mint a Brassó megyei Apácán. A kakaslövés a tatárjárásig nyúlik vissza és éppen olyan szerves tartozéka az ünnepnek, mint a piros tojás vagy a locsolás.
Rengeteg újdonsággal, többek között egy 45 méteres Seismosaurus-szal várja látogatóit a még nagyobbra nőtt barcarozsnyói dinópark.
Sőt, egy év után is csak a sajtót és az ügyészeket kezdte el foglalkoztatni a téma.
A látványterv szerint enyhén szólva tájidegenre sikeredett a szerkezet.
Egyébként, függetlenül attól, hogy beleszólnak-e végül Kelemen Hunorék a parlamenti kecseszkecskenbe, vagy sem, kemény meccs lesz ez a kormányátalakítósdi.
Mégsem lesz egyforma kockák halmaza a Pece-parti Párizs?
Lehűlés és felmelegedés váltogatja egymást, de egy szaharai porfelhő is beköszön.