A bunkó beszólásairól híres román „géppuskás” képviselő ismét nagyot mondott

A PSD-s Cătălin Rădulescu ezúttal Frans Timmermans irányába lövöldözött egy jóízűt.
Hirdetés

Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke csütörtökön Bukarestben tartózkodik, és amint bejelentette, magyarázatot vár a román hatóságoktól Laura Codruța Kövesi DNA-főügyész menesztési javaslatára.

Emlékeznek még Cătălin Rădulescu szociáldemokrata parlamenti képviselőre? Igen, igen, ő a híres géppuskás honatya. Aki vízágyúval meg gépfegyverrel oszlatta volna szét a fővárosi tüntetőket.

No, ez a jóember Timmermans látogatásával kapcsolatban is jól elnyilatkozta magát egy televíziós beszélgetőműsorban. Jön Timmermans, jaj, istenem, és akkor mi van, ha jön, fakadt ki a képviselő úr.

És harci kakaskodó hősünk nem állt meg itt. Idézzük is: „Mit akarnak, mit csináljon valaki Romániában, amikor jön Timmermans? Térdeljünk le, mert jön Timmermans? Románia parlamentje valamelyik állam csatolmánya? (…) Ez az önök harmatgyenge álláspontja (a Nemzeti Liberális Párté – a szerk.). A románoknak elegük van ebből!”

„Tudom, önök mindent eladnának az idegeneknek, ami csak ebben az országban van. A partnerség azt jelenti, hogy partnerség, nem rabszolgákat és urakat. Egy partnerségben tisztelnünk kell egymást, nincs olyan, hogy valaki a góré. Egy partnerség azt jelenti, hogy ha jön Timmermans, meg kell hallgatnia a mi álláspontunkat, tisztelnie kell Románia parlamentjét. Mit jön csak úgy Timmermans… Ő egy partner. Amikor Franciaországba vagy Németországba megy, mit csinál Timmermans? Ahol mekkora a korrupció…”

Hirdetés

Valaki erre megjegyezte, hogy hát Timmermans ugyanazt csinálja amott, amit Romániában csinál. Rădulescu mester azonnal visszavágott: „Nem fog semmi olyat csinálni Romániában sem, én mondom. Jöjjön partnerként, beszélgessünk.”

Hát nem cuki ez a Rădulescu képviselő úr?

Hirdetés