Így változtatná adóparadicsommá a dunai szigeteket a PSD legirritálóbb honatyája

A szenátuson már átment a Dragnea fiának kedvező törvényterv, mely többek között a kaszinóépítést is adókedvezménnyel támogatná meg.

Hirdetés

Șerban Nicolae szenátor nevét lehetetlen nem megjegyezni, ugyanis annyi sok hülyeséggel állt már elő politikusi pályafutása során, hogy azzal Dâmbovițát lehetne rekeszteni. Ő az, aki kötelezővé tenné az ünneplést a trianoni békediktátum aláírásának napján, megemelné a parlamenti képviselők és szenátorok nyugdíját, ugyanakkor kiterjesztené a közkegyelmet több korrupciós bűncselekményre – hogy csak a legdurvább kezdeményezéseit említsük (szerencsére nem mindegyik vad elképzelését sikerült  törvényerőre emelni).

Szóval azt már megjegyeztük, hogy ha Șerban Nicolae valamin dolgozik, az minimum gyanús, pedig hát elviekben azért fizetjük, hogy hasznosan töltse az időt a parlament felsőházában.

A Dragnea-féle PSD meghatározó politikusa azzal folytatná remek törvénytervei sorát,

hogy adóparadicsommá tenné az országban található szigeteket, hogy ott többek között kaszinók, szállodák és más szabadidős létesítmények működhessenek 50 százalékos adókedvezménnyel.

A szenátus hétfőn megszavazta Șerban Nicolae kezdeményezését: 61-en szavaztak mellette, 24-en ellene és 11-en tartózkodtak. Ezt követően a tervezet a képviselőház elé kerül. Formálisan a jogszabály célja, hogy ezeken a szigeteken és homokvonulatokon adókedvezményekkel lehessen befektetni, „a gazdasági tevékenységek bővítése, munkahelyek teremtése, és értelemszerűen a költségvetési bevételek” reményében.

Konkrétan a lehetséges beruházási területek között a megújuló energiaforrásokat, a turizmust, a szórakoztatóipart, az étkeztetést, a kiskereskedelmet és a szerencsejátékokat említi Șerban a törvény szövegében. Ez utóbbi a kaszinókra, a póker- és bingóklubokra, illetve a játéktermekre jellemző szerencsealapú játékok beengedését jelentené a szigetekre,

a törvénytervezet mindezt adókedvezményekkel támogatná meg.

Șerban Nicolae korábban már többször próbálkozott hasonló jogszabállyal, például teljes adómentességet is megpróbált már átvinni a parlamenten a szigeteken létrehozott kaszinók számára. Sikerült is neki, de az ellenzék és Klaus Iohannis államfő alkotmányossági kifogást emelt ellene, az alkotmánybíróság pedig alkotmányellenesnek nyilvánította.

Hirdetés

Az ellenzék szerint Liviu Dragnea megrendelésére készült törvénytervezetben mindezen túlmenően az is kifogásolható, hogy

védett övezetekre, köztük a Duna-deltára is kiterjed.

Az országban több mint ötven sziget található, elsöprő többségük a Dunán, illetve a Duna-deltában, de a törvénykezdeményezés egészen nyilvánvalóan az al-dunai Belina-sziget miatt született, mely gyakorlatilag Liviu Dragnea fiának birodalma. Folyik is érte a harc, rendesen. Dragnea fia ugyanis úgy lett a sziget tulajdonosa, hogy a területet kormányhatározattal átutalták a Teleorman megyei tanácsnak, az pedig olyan cégnek adta át, amelyet ő vásárolt meg.

Reméljük, most már elhiszik, hogy Șerban Nicolae disznóságaira figyelni kell.

Hirdetés