Miniszter: Anyádat kérdezd! Utazósebességre kapcsolt a választási kampány (VIDEÓval)

Pedig alig kezdődött el. És akkor máris lehet fogadásokat kötni: vajon milyen mélyre tudnak lemenni a béka segge alá?

Hirdetés

Kedves Olvasók, nem állíthatjuk, hogy nem szoktunk hozzá ehhez. A választási kampányok már csak ilyenek, mondhatja bárki. Hiszen tudjuk: néha nem kell semmiféle kampány ahhoz, hogy akár a Nagy Károly-díj európai hős várományosa is bunkón viselkedjen. Főleg annak fényében, hogy igen civilizált európai személyiségek azonnal megmagyarázzák, hogy á, dehogy volt ő bunkó, csak hát politikus, és a politikusok néha elragadtatják magukat.

Na, hát ilyen politikusi elragadtatásokkal lesz tele a következő bő egy hónap. Itt van mindjárt egy friss, ropogós és eklatáns példa. Igaz, jelen esetben a kérdező is igen… hogy is mondjuk… színes egyéniség. Ugye, emlékeznek erre a George Simion nevű fazonra, aki tavaly elzarándokolt az Úzvölgyébe, csak úgy, nézelődni, aztán megtöltötte a nyilvános teret azzal, hogy a székelyek megverték? Nos a jóember közben megalapította a Románok Egyesüléséért Szövetség (Alianța pentru Unirea Românilor, AUR, vagyis „Arany”) nevű nackó törpepártot, amelynek színeiben most ott evezget a kampányzavarosban.

Az elnök úr kitett a Facebook-oldalára egy videót, amelyben bemutatja, hogy látogat el az egyik Vrancea megyei PSD-s bojár nagybirtoka elé, majd onnan elzarándokol ahhoz a házhoz, amelyet a román politikai körökben csak Gerendaként emlegetett Ion Ștefan, a felelős válságkormány liberális fejlesztési minisztere emelt, enyhén szólva zavaros körülmények között. Szerencsére a PSD-s kiskirály nem volt otthon, tehát ott cirkusz nem történt, viszont a miniszter urat épp az udvaron kapta az aranyos igazságosztó, aki azonnal fel is tette neki kényelmetlennek szánt kérdéseit. A miniszter urat látható módon zavarja a kérdezősködés, olyannyira, hogy egy idő után civilizált, európai módon odamorogta Simionnak, mint egy csahos kutya a kerítés mögül: Anyádat kérdezd!

Nincs is mit hozzátennünk ehhez. Akit érdekel, itt megnézheti a mioritikus jelenetet (4 perc 19 másodperctől):

Hirdetés