Román (kisebbségi) államelnök: a PSD odaveti Erdélyt a magyaroknak!

Klaus Iohannis szája (önmagához képest legalábbis) rendesen habzott beszéd közben.

Hirdetés

Klaus Iohannis ismét kiállt a nép elé. De most nem nyugtatott. Ellenkezőleg. Hergelt egyet. Ráadásul olyan hangon, amely kicsit a megboldogult nagyromániás vezérre, Corneliu Vadim Tudorra emlékeztetett.

Az uszítás előzménye az, hogy a képviselők háza hallgatólagosan (vita, szavazás nélkül) elfogadta a székely autonómiatervezet. Először az alacsonyabb rangú politikusok akadtak ki, aztán szerdán képernyő elé ugrott maga a román (kisebbségi) államelnök és hergelt egy nagyot.

Miközben ő (Klaus Iohannis), a kormány (a jó Orbannal az élen) meg a hatóságok a világjárvány ellen harcolnak, a PSD segített az RMDSZ-nek a parlamentben, hogy átvigyék az autonómiatervezetet.

Miközben ő, a kormány meg a hatóságok a románok életéért harcolnak a járványfronton, a PSD a parlament titkos irodáiban azt tervezi, hogy

odaadja Erdélyt a magyaroknak.

Vajon mit ígért Orbán Viktor magyar miniszterelnök a PSD-nek, hogy ezt (értsd, hazaárulást) megtegye, kérdezte aztán sztentori hangon Iohannis. Költői kérdés volt, persze.

Hirdetés

Ez a borzalmas, szörnyű, aljas tett pedig megengedhetetlen, süvöltötte végül az elnök. Amíg ő, (Klaus Iohannis) államelnök Romániában (izé, neki mindegy, nem lesz több mandátuma, mondjuk halkan), addig ilyen törvény nem lesz. Csak a testén keresztül, tesszük hozzá. Meg még ennyit: virális sebességre kapcsolt a választási kampány. És hogy valami jót is spekuláljunk: ez a brutális hergelés azt is jelentheti, hogy valóban kezdünk visszatérni a normális kerékvágásba.

Ja, ha valaki meg akarja nézni az elnöki szájhabzást, itt van. A külön szépsége a diskurzusnak az, hogy a kisebbségi államelnök magyarul, ja, jól olvassák, magyarul köszöntötte a PSD-t (kétszer is). Tessék:

Hirdetés