Lélekvesztő

Ma válogatottszinten legalább annyira fontos, mi van a szívben és a fejben, mint a lábban – Dárdai Pál megbízott magyar szövetségi kapitány is erre hagyatkozott, amikor bevállalta a süllyedő hajó megmentését. Reméljük, hogy a román lélekvesztőn történt főben járó árulás megkönnyíti a dolgát.
Hirdetés

„A 2016-os kontinensviadal selejtezőinek 53 ország futballválogatottja vágott neki, és – a házigazdaként biztos részt vevő franciákat nem számolva – a kontinens jelenleg legjobban jegyzett 15 csapatából csak Olaszország, Anglia és Horvátország hibátlan három forduló után, miközben jó pár óriási meglepetés történt. A minket leginkább érdeklő, a magyar és a román együttest is felvonultató csoportban a favorit Görögország egyetlen ponttal utolsó előtti, az előzetesen esélytelennek vélt Észak-Írország pedig hibátlan.

Mondhatnánk, hogy ez így nem normális, de nem tesszük, sőt inkább örülünk neki. A címeres mezt kényszerzubbonyként magukra öltő sztárok hozzáállása ugyanis egyrészt jól belerúg a sikerszériákba belekényelmesedett szurkolóik önérzetébe, másrészt pedig alaposan felértékeli a címeres mezt ott, ahol az elmúlt években, évtizedekben jórészt csak kudarcforrásként tekintettek rá – egyszóval visszatérünk a gyökerekhez, a nemzeti érzelmekhez, amelyek a játék bonyolult jelképrendszerében óriási szereppel, mozgató erővel bírnak labdarúgó és szurkoló számára egyaránt.

Ma válogatottszinten legalább annyira fontos, mi van a szívben és a fejben, mint a lábban – Dárdai Pál megbízott magyar szövetségi kapitány is erre hagyatkozott, amikor bevállalta a süllyedő hajó megmentését. Reméljük, hogy a román lélekvesztőn történt főben járó árulás megkönnyíti a dolgát.”

Hirdetés