Civódó határvédők

A román állam két oszlopa, a miniszterelnök és az államfő úgy vitatkozik, veszekedik egymással s az orosz kormányfőhelyettessel, illetve az állami duma külpolitikai bizottságának vezetőjével, mint két kamasz.
Hirdetés

„Az orosz medve megmoccant. Sikerült jól előkészített, összehangolt politikai és katonai akcióival a szétesés határára sodornia Ukrajnát, s most már csak azt követi meglehetős aggodalommal az Egyesült Államok és az Európai Unió, hogy a Krím félsziget után Kelet-Ukrajna miként épül be a birodalomba, s meghagyják-e legalább az ország nyugati, unióhoz és Európához közeledő részét függetlennek, vagy a győztes mindent visz jelszóval végképp leteperik a fiatal államot.

 
Nos, ebben a meglehetősen feszült és kiszámíthatatlan helyzetben, bár Románián a világ szeme, mind az unió, mind az Egyesült Államok magas rangú képviselői – az USA alelnöke, a CIA igazgatója – hamarosan Bukarestbe látogatnak, a román állam két oszlopa, a miniszterelnök és az államfő úgy vitatkozik, veszekedik egymással s az orosz kormányfőhelyettessel, illetve az állami duma külpolitikai bizottságának vezetőjével, mint két kamasz. (…)
 
Putyin ugyan egyelőre fütyül miniszterelnök-helyettese és a román vezetők konfliktusára, neki Ukrajnában akad sürgős dolga. Közben Bukarestben áll a bál, Ponta a Legfelső Védelmi Tanács összehívásáról fantáziál, amihez nincs joga, Băsescu meg átment tanító bácsiba, s behívatta Cotroceni-be, hogy végre egyeztessék álláspontjukat.”

Hirdetés