A PSD most az utcára csődítené az embereket tüntetni, a korona meg csak egy kávét kér

Épp kezd nagyon bedurvulni a 4. hullám, de a szocdemeknek ez nem annyira fontos.

Hirdetés

A hazai járványkezeléssel megbízottak meg a PSD fejesei láthatóan egészen másik filmet néznek egy egészen másik csatornán: miközben Valeriu Gheorghiţă, az oltási kampány koordinátora bejelentette, a delta vírusvariáns gyorsabban terjed, mint azt várták, Marcel Ciolacu épp utcára hívja a népet, hogy tüntetnének már egy kicsit a Cîţu-kormány ellen.

Érdekes: a tavaly decemberi választások előtt a szocdemek kampánya gyakorlatilag arra épült, hogy erőltetett menetben bevettek a pártba két járványszakértőt – a nemzet mikrobiológusát, Alexandru Rafilát, valamint Adrian Streinu-Cercel professzort –, és azt hangoztatták, hogy a helyes járványkezelést csakis szakemberek irányításával lehet levezényelni. Alexandru Rafila neve még miniszterelnök-jelöltként is felmerült, ám aztán tudjuk, hogy mi történt.

Erre most a 4. járványhullámra ügyet se vetve akar ugyanaz az alakulat országos tüntetéseket szervezni, hogy Klaus Iohannis végre rádöbbenjen, micsoda hibát követett el Florin Cîţu kinevezésével, és a jobbközép kormánykoalíció beiktatásával. A politika egy nyálkás, rusnya állat, és véletlenül se higgye azt, hogy a politikusok az ön érdekeit nézik. Az ilyen szép kis önellentmondásokból derül ez ki a legszebben.

Arra a kérdésre, hogy a kormány elleni bizalmatlansági indítvány benyújtása előtt vagy után esedékesek a tervezett tüntetések, Ciolacu azt mondta, hogy erről még tárgyalnak.

Hirdetés

Amúgy a PSD annak idején bíróságon támadta meg a járványügyi korlátozásokat lazító, augusztus 1-jével érvénybe lépő kormányhatározatot, amely maximum 500 főben határozta meg a tüntetéseken résztvevők számát. Ezek szerint már akkor arra készültek, hogy utcára hívják a népet.

Ezzel titkon nyilván megpróbálják az általános oltásellenes hangulatot is a saját hasznukra fordítani, hiszen biztosak lehetnek abban, hogy akármi ellen is szerveznek tüntetést, az oltásellenesek ott lesznek.

Hirdetés