Erdélyizett egy jóízűt a Magyar Narancs

Közeleg a kvótanépszavazás, a határon túliak lesznek ismét a bűnbakok.
Hirdetés

A valaha szebb napokat látott Magyar Narancsnak régebb sem kellett a szomszédba mennie egy kis románozásért vagy határontúlizásért, emlékezetes volt például, amikor Miskolc erdélyi származású polgármestere kapcsán a külhoni maffiától féltették az észak-magyarországi várost – meg általában a betelepülőktől, akik az éj leple alatt átveszik a hatalmat azokban az anyaországi közösségekben, amelyeket ellepnek.

És most itt van a legújabb, szerkesztőségi szignóval ellátott szösszenet, amelynek már a címe is hibátlan: A legújabb csodafegyver a migránsok ellen: erdélyi testvéreink; a felvezető ezt még fokozza egy cseppet: Vajon mennyiért góbéskodnak, bocs, korteskednek?

Mindezt megfejelik egy olyan címlapképpel, amely egy kucsmás, nagybajszú bácsit ábrázol szavazás közben.

Alig jutottunk túl a címen, de azért hadd soroljuk fel a lényeges információkat:

• Orbán az erdélyiekkel nyeretné meg a népszavazását.

• Az erdélyiek persze mind cigá, nége góbék.

• A góbék mind úgy néznek ki, mintha egy Nyirő-novellából léptek volna ki (a bácsit szerencsére derékon alul nem látjuk a képen, de biztos székelyharisnyát visel).

• Ez a népség nemcsak orbánista, hanem pénzéhes banda is, azért segíti a népszavazási kampányt, me’ jól lefizették.

A hír, amelyből a czikkentyű kiindul, az, hogy az EMNP ötven aktivistája Pécsen vesz részt a kampányban, de ez még semmi, mert jönnek még a Vajdaságból, Délvidékről és Felvidékről is.

Hirdetés

Jönnek, és elveszik a magyar plakátragasztók munkáját.

Hogy ezek az emberek amúgy kicsodák? Hát „határon túli testvéreink”, „góbék”, akik „»Nem« feliratú molinó alatt, ötpercenként eléneklik a Székely himnuszt”, „külhoni kommandó”, „atyafiak”, aki bizonyára „piszkos anyagiakért” jönnek „hirdetni az igét”.

Az említett lapnál, úgy tűnik, a politikai korrektség jegyében már csak egyetlen népcsoportot lehet büntetlenül megbélyegezni, ilyen lekezelően, arrogáns és sztereotip módon említeni: a „határon túli” magyarokat, különösen a székelyeket, de mindegy is, ezek mind ugyanolyanok.

Ezek a pesti ficsúrok még arról sem értesültek, hogy a góbék bizony egyáltalán nem egyformák.

Például nem mindenki visel kucsmát és lájbit, és nem mindenkinek van kajla bajsza. Még az atyafiak közt sem, hogy a fehérnépekről ne is beszéljünk.

Tudta?

(És hogy miért pont ez a címlapkép? Tudjuk mi, hogy miért.)

Hirdetés