Nemzetbiztonsági kockázat

Persze már önmagában aberráns elképzelés, hogy egy kormány futballcsapatot vásároljon, pláne egy másik országban, de ez senkit sem akadályozott meg abban, hogy szinte nemzetbiztonsági kockázatot vizionáljon egy futballcsapatban.
Hirdetés

„A Kárpát-medence magyarságának helyben maradását azonos „rangban” szolgálják a hagyományőrzést és az oktatáspolitikát célzó támogatások vagy a sportcélú pénzügyi segítségnyújtás. S akkor az ifjúság testi-lelki nevelésének erodálhatatlan érvrendszerét még fel sem vonultattuk.

Csíkszeredában a helyi FK égisze alatt két éve működik a Székelyföldi Futballakadémia, amely lehetővé tette, hogy tehetséges gyerekek szülőhelyükhöz közel, megfelelő edzői felügyelet mellett, jó infrastrukturális körülmények között teljesíthessék ki adottságaikat. S közben az otthonul szolgáló Hargita megyei város is színvonalas edzőbázisokkal gazdagodott. A strukturális szimbiózis pedig nem utolsósorban a felnőttkorhoz közeledő fiatalok számára is felvillant vonzó karrierperspektívákat. Ami, mint tudjuk, a magyar futballjövő szempontjából sem elhanyagolható hozadék.

A román közeg ingerküszöbét csak a napokban érte el a jelenség, de akkor mindjárt túl is loccsant rajta. Persze már önmagában aberráns elképzelés, hogy egy kormány futballcsapatot vásároljon, pláne egy másik országban, de ez senkit sem akadályozott meg abban, hogy szinte nemzetbiztonsági kockázatot vizionáljon egy futballcsapatban.

Természetesen a magyar állam futballakadémiát teremtő gondoskodása könnyedén eredményezheti azt, hogy a Csíkszeredai FK rövidesen a román elsőosztály kapuit ostromolja, de az legfeljebb sporteredményként kategorizálható, nem pedig államellenes diverzióként. Persze nem árt majd akkor egy kis nemzetbiztonsági átvilágítás…”

Hirdetés