Hörög a csap

Az esetenként nem kis tőkével beszálló külföldi cégek közül nem kevés egyszerre csak a legsötétebb dzsungelben találta magát, s amikor ráeszmélt a keserves valóságra, visítva rohant el, sokszor hagyva a befektetést a romániai partnerre, csak ne veszítsenek többet a kalandon.
Hirdetés

„A trend megfordulni látszik. Amikor a hazai távhőszolgáltatás földindulásszerű felszámolása utáni ébredést követően a forráshiányos önkormányzatok magukra maradtak a lakossági elégedetlenséggel, rövid időn belül megjelentek az alternatív energiaforrásokat és forrásfelhasználásokat kínáló cégek.

A még meglévő, de megépítettségükből és erodálásukból származóan bőven veszteséges fűtéshálózatok újraélesztését ígérték, a felszámoltak esetében pedig korszerű szellemű újrateremtést. Nem utolsósorban pedig minőségi szolgáltatásokat méltányos áron. Nem egetverően olcsón, mondván, a lakás kellemes hőmérsékletének, az állandó melegvíz-szolgáltatásnak a világon mindenhol ára van.

Különféle nyílt és bújtatott támogatást ígértek a településvezetőnek, a helyi futballcsapat szponzorálását, csupa olyan »nyalánkságot«, amelyek sok választói szavazattal kecsegtettek. Cserébe nem kértek egyebet, mint önkormányzati garanciavállalást, a lakosság »puhán« tartását és évi rendszeres szolid tarifaemelést.

Az E-Starnak Gyergyószentmiklós jelentette a legfőbb kísérleti terepet, hiszen a Románia »Északi-sarkának« számító kisvárosban időtlen idők óta érzékeny pont a lakosság hő- és melegvíz-ellátása. A magyarországi cég most kivonulni készül, miután a városvezetés az újabb áremelés megalapozottságát bizonyító műszaki-gazdasági szakvéleményezést készült megrendelni. A számla az asztalon, s ha az önkormányzat nem fizet, hörögni kezdenek a meleg vizes csapok. Az emberek csak később.”

Hirdetés