Magyarságképviselet? Azonnal jövök!

A romániai magyarság nem nyomul, nem tiltakozik, nem vitázik, szemmel láthatóan nem akarja meggyőzni semmiről a többséget – amelyik számára egyszerűen nem létezik, amíg valamelyik román nacionalista fel nem piszkálja az érdeklődését.
Hirdetés

„A melegek nyakába lihegnek a zöldek, a vegánok, a bálnák kétlábú barátai, a mosómedvék és fákon élő kígyók bősz védelmezői, de mindent elkövetnek a vallásos fundamentalisták is, hogy benne legyenek a más vallásúak által olvasott médiában (rosszabbik esetben akár csokorra való, gatyájukra felbogozott dinamittal). A többséget akarják meggyőzni a saját igazukról, észérvekkel, néha fenyegetéssel, siránkozva, panaszkodva, vitára provokálva nyomulnak.

Kivéve a romániai magyarságot, amelyik nem nyomul, nem tiltakozik, nem vitázik, szemmel láthatóan nem akarja meggyőzni semmiről a többséget – amelyik számára egyszerűen nem létezik, amíg valamelyik román nacionalista fel nem piszkálja az érdeklődését. Gondoljunk csak bele: ha Zrínyi bán nem csap ki annak idején a törökre, hanem ehelyett vitézi poémáit olvassa fel a konyhában levesét kavargató Zsófia asszonynak, lett volna még belőle kötelező olvasmány? Aligha. Létezésünkről, gondjainkról beszámolva állandóan jelen kellene lennünk a többségi médiában, ennek hiányában magyarságképviseletről beszélni fölösleges.”

Hirdetés