Közeleg a döntő lemondás

Victor Ponta nem a legfiatalabb román államférfiként vonul be a történelembe (ahogy elnökválasztási kampányában hirdette), hanem szánalmas kis szélhámosként. Már nem tarthat sokáig, amíg a kormányfői gyeplőt is bedobja.
Hirdetés

„A kormányfő semmilyen hibájából nem tanul, arroganciája, önnön teljhatalmába vetett hite kikezdhetetlennek látszik, noha egyik bakot a másik után lövi.

Az utóbbi hetekben infantilizmusával lepte meg a világot: váratlan, bejelentés nélküli eltűnése, indokolatlanul elhúzódott távolléte, hirtelen hazatérése, a külsejével kapcsolatos megnyilvánulásai és hű társainak orrbavágása egy szabálytalan visszavonulással – amit egy közösségi oldalon tett közzé, a párt érdekeire hivatkozva, de senkivel meg nem beszélve – a felelősségérzet patologikus mértékű hiányáról árulkodik.

A kormányfő azonban úgy megszokta a hazudozást, hogy már saját magát is sikeresen átveri: tegnap arról beszélt, hogy augusztusban lejár az ügyészségi kivizsgálás, és visszatérhet a párt élére. Holott már a törvényszék előtt kódorgó kutya is tudja, hogy nálunk sokkal lassabban halad az igazságszolgáltatás. Az SZDP-ben máris megkezdődött a harc az elnöki tisztségért, egymásnak ellentmondó nyilatkozatok születtek, de az világos, hogy az erejét és irányát vesztett, korrupciós perekkel terhelt párt nem engedheti meg magának a hosszas ideiglenességet: jövőben választások lesznek, és jelenleg egyetlen szavahihető vezetője sincs.

Victor Ponta valószínűleg ennek köszönheti maradék támogatottságát, de ez is egyre vékonyodik: előbb-utóbb szembe kell nézni azzal, hogy nem megújította, hanem kisiklatta az ország legnagyobb politikai erejét, és nem a legfiatalabb román államférfiként vonul be a történelembe (ahogy elnökválasztási kampányában hirdette), hanem szánalmas kis szélhámosként. Már nem tarthat sokáig, amíg a kormányfői gyeplőt is bedobja.”

Hirdetés