Farsangi autópályásdi

Repülőtérről szó sincs az állami közlekedés-fejlesztésben. A csíki és székelyudvarhelyi légvárépítők nem tudják, hogy a náluk gazdagabb és befolyásosabb brassóiak 25 év alatt sem tudták beindítani a magukét?
Hirdetés

„Úgy tűnik, megint nem az ésszerűség szerint rajzolgatnak. Az új mesterterv ismét különbözik az előző, alig pár hónap­ja bemutatott változattól. Most például a Ma­rosvásárhely–Brassó szakasz, azaz a 2004-ben elindított észak-erdélyi autópálya foly­tatása is bekerült a két-három éven belül megvalósítható beruházások közé, ami jó is lenne, húzódoznak viszont a Comarnic–Bras­só szakasztól, mert »az csak a bukarestieknek kell«. Hát sajnos még a fél ország polgárainak is, akik kénytelenek ott lejárni a fővárosba, és akik ezen a 60 kilométeren két-három órát elvesztegetve araszolnak végig. De ez már az ígéretekben sem szerepel. A többi – megkezdett – pályaszakaszból az idén 50, jövőben 200 kilométer befejezését ígérik. Sovány terv, főleg, ha tudjuk, hogy 2013-ban 116, 2014-ben pedig 56 kilométert adtak át (azokat is kisebb, különálló darabokban), jóval bőkezűbb tervezgetés után.

Repülőtérről pedig szó sincs az állami közlekedés-fejlesztésben. A csíki és székelyudvarhelyi légvárépítők nem tudják, hogy a náluk gazdagabb és befolyásosabb brassóiak 25 év alatt sem tudták beindítani a magukét?”

Hirdetés