Kitiltások

Akár kitüntetésnek is lehet tekinteni, hogy a posztmodern korszak legkétszínűbb, a második világháború után a legtöbb emberi nyomort és tragédiát előidéző nagyhatalom ilyen nagy figyelemre méltatja Magyarországot.
Hirdetés

„(Hagyjuk Vietnamot és Hirosimát, nézzük a legutóbbi gazságokat: miként néz ki Irak ma, és miként harminc évvel ezelőtt; mit hozott az arab tavasz vagy az amerikaiak által kirobbantott, több ezer ember halálát okozó ukrán válság?)

Schiffer András, az LMP elnöke rokonszenves iróniával reagált, azt írta ki a Facebook-oldalára: „az Egyesült Államok korrupcióval érintett magyar üzletemberektől tagadja meg a beutazást. Nagyon helyes! Remélem, ugyanezzel a lendülettel megtiltják a GMO-s cégek lobbistáinak kiutazását Brüsszelbe, továbbá a korrupciós pénzek beutazását az Amerikához kötődő off-shore paradicsomokba.” A finom gúny rámutat az Egyesült Államok eljárásának fonákságára: egyik esetben kifejezetten támogatjuk a lobbizásnak mondott korrupciót, hogy Európát is elárasszák génmanipulált kukoricával s egyéb rettenetekkel, másik esetben meg ürügyként használjuk a „korrupció” elleni harcot a politikai megtorlásra.”

Hirdetés