Kampányszabadság

Ebben az országban – most éppen a kampányra hivatkozva, de amúgy általában, az esetek túlnyomó többségében – senki sem dolgozik.
Hirdetés

„Mármint azok közül, akik jól élnek a »nép« adólejeiből. Sőt, egyesek teljesen „legálisan” lógnak. A jelölteknek kampányolniuk kell, mások meg »csak« nem dolgoznak. Például kedves honatyáink sem, akikről szinte meg is feledkeztünk az utóbbi időben. Annyira »diszkrétek«, hogy hallani sem lehet róluk…
Most azonban »hallattak« magukról. Hétfőn ugyanis a szenátus úgy döntött, november 16-ig, vagyis a kétfordulós államelnök-választás lejártáig be sem teszik a lábukat a parlamentbe, hanem majd vidéken »dolgoznak« a kampány és a választások teljes periódusa alatt. Vagyis mától. Mert »hivatalosan« október 3-án rajtolt a választási kampány, az első fordulóra november másodikán, a másodikra 16-án kerül sor. Az ellenzék tessék-lássék tiltakozott ugyan, de a hatalom képviselői »átvitték« akaratukat.
Nos, szeretett képviselőink újra gondoskodtak saját nyugalmukról. Jól jön a kampányszabadság, legalább itthon pihenhetik ki a parlamenti szunyókálás fáradalmait.”

Hirdetés