Kneipp-kúra politikusoknak

Nagy hideg fürdőknek nézünk elébe minden politikai kampány idején. Mint tudjuk, az orvostudomány régóta alkalmazza a Kneipp-kúrának nevezett hidegvíz-gyógyászatot. Ettől a kedélyek megnyugszanak, fogyni fognak az alsógatyák és a törülközők, minden lakásban leszerelik a melegvíz-csapokat.
Hirdetés

„Minden tiszteletem Obama elnöké, aki nem akart beszállni a jegesvödör-akcióba, ami az interneten terjed. Lényege: kötelezően három másikat kell a jeges zuhanyt kibírónak kihívnia egy azonos agyament akció elviselésére. Obama elnök inkább kitöltött egy csekket, és odaadta a kimondhatatlan nevű, bizonyára súlyos betegség ápolására. (…)

Máris számíthatunk arra, hogy a fészerbukdancs-kultúrával büszkélkedő ifjúság körében az idei évkezdéstől az iskolákban is népszerűvé válik. Csak az lehet tanár pl. egy felsőbb gimnáziumi szupermatek osztályban, aki mukkanásmentesen kibírja a jegesvödör-próbát. Az osztályba lépés előtt a tanulók egyesült erővel és sok fizikai tudás birtokában az ajtó fölé illesztik a vedret, és a mit sem sejtő, lelkileg és csereruhailag fel nem készített tanár fejébe zúdítják a jeges moslékot. (Mert ez a fejlesztett változat, ami az ifjú és kreatív lélek rurális komponenséből fakad.)
Ugyanezt a divatot, vizsgálatot követik (követelik) meg a hivatalvezetők a csinos titkárnőjelölttől, így menten látni fogják, ha bírja testformával, lélekjelenléttel a sorvasztó kávéfőzést és a telefonhívások fogadását, a főnököt bosszantó ügyfelek sikeres lerázását.
Vizesruha-teszten esnek át a kormányok, a parlamenti képviselők, a korrupcióellenes vizsgálóbizottság tagjai, az igazságszolgáltatás újabb és régebbi alkalmazottai. Nem kap nyugdíjat az, aki nem bírja ki zokszó és összecsinálás nélkül a hidegvíz-öntést. Sőt, a pénzespostás is kötelezően hordani fog magánál kisebb tömlőkben jeges vizet, amit a nyugdíjszelvény mellé az aláíró nyugdíjas nyakába csurrant egy óvatlan pillanatban. (…)

Nagy hideg fürdőknek nézünk elébe minden politikai kampány idején. Mint tudjuk, az orvostudomány régóta alkalmazza a Kneipp-kúrának nevezett hidegvíz-gyógyászatot. Ettől a kedélyek megnyugszanak, fogyni fognak az alsógatyák és a törülközők, minden lakásban leszerelik a melegvíz-csapokat. Ám az ország 100 leggazdagabb embere a nyilvánosság teljes kizárásával a jegesvödörbe pezsgőt tölt, azt zúdítják egymásra, szeretteikre és szeretőikre. Nyakon, orron-fülön és szíven öntik. Sőt még alább is adják.”

 

Hirdetés