Tangó

A politikusok egyre elvakultabban hadakoznak Cotroceni-ért, nincs idejük és energiájuk olyan „apróságokra” figyelni, mint a gazdaság, vagy a „népjólét”. Ennél sokkal fontosabb például a „magyar veszély”, vagy az egymás lejáratása, fenyegetése.
Hirdetés

„Az Országos Statisztikai Hivatal az első negyedévre 0,2 százalékos gazdasági növekedést jelentett be, ezzel szemben az Eurostat 0,2 százalékos visszaeséről beszélt. Kiderült, hogy – sajnos – az európai adat volt a reális. Jó dâmboviţai szokás szerint vagy »elszámolták magukat«, vagy, ami sokkal rosszabb, szándékosan akarták félrevezetni a közvéleményt. Ám az ellenlábasok cáfoló kórusa ellenére igazolást nyert az államfő kijelentése, miszerint Románia technikai recesszióban van. Ez a hihetőbb, hiszen a kormány által állított gazdasági fejlődés, a termelés kilencszázalékos növekedése vagy a több mint hétszázalékos exportnövekedés semmilyen módon nem mutatkozott meg a lakosság életminőségében.
Tangólépésben haladunk tehát, egyet előre, kettőt hátra. Azokat, akik tehetnének valamit, a jelek szerint nem érdekli az egész. Ugyanis megint kampányban vagyunk. A politikusok egyre elvakultabban hadakoznak Cotroceni-ért, nincs idejük és energiájuk olyan »apróságokra« figyelni, mint a gazdaság, vagy a »népjólét«. Ennél sokkal fontosabb például a »magyar veszély«, vagy az egymás lejáratása, fenyegetése. Meglehet, az ősz beálltával a szokásosnál is durvább politikai bokszmeccsekre és hazugságkampányra számíthatunk. Amitől még nem fog az ország gazdasága száz kilométeres sebességgel száguldani előre (130 km/h helyett), inkább egy előre, kettő hátra tangólépésben megy a csőd felé.”

Hirdetés