Kérjük a következőt

Băsescunak abban igaza van, hogy a szenátor nem a legmegfelelőbb jelölt a kulturális tárca irányítására.
Hirdetés

„Bennfentesek szerint az RMDSZ nem kifejezetten Biró Rozáliát akarta jelölni a Kelemen Hunor lemondásával megüresedett kormányfő-helyettesi és kulturális miniszteri posztra.

A tisztséget állítólag a szövetségen belüli erőviszonyok kiegyenlítéséért, kompenzálásképpen adták a Partiumnak, amely nem egyszer érezhette úgy az alakulat kormányzati szerepvállalásai során, hogy a káderpolitika tekintetében alulreprezentált a Székelyföldhöz képest.
 
A koalíciós megállapodás alapján »kettő az egyben« formában az RMDSZ-nek járó tisztség várományosa eredetileg Cseke Attila képviselő volt, csakhogy a kormányfőtitkárságot és az egészségügyi minisztériumot is megjárt bihari politikus számára ugródeszkát jelentett volna az új pozíció. Mégpedig az alakulaton belül, ahol jövőre tisztújító kongresszust tartanak, amelyen Kelemennek bizonyára nem lenne ínyére egy erős ellenfél.
 
A rossz nyelvek szerint így esett a választás Biróra, akivel kapcsolatban azonban szinte borítékolható, hogy nem lesz tagja a Ponta-kabinetnek.”

Hirdetés