Fejek hamu alatt

Mert a sérelmek ismételgetésének ideje lejárt, aki pedig képtelen szabadulni a bezzeg kezdetű mondatok rabságából, saját bizalmi tőkéjét éli fel.
Hirdetés
„Mikor, miről és hogyan? Szeretnénk hinni, hogy már »csak« ezekre a kérdésekre kell választ kapnunk a két hazai autonomista párt, az EMNP és az MPP elnökei közötti tusványosi vita után. Azaz hogy a legfontosabb kérdésre – egységbe kell-e tömörülnie a romániai magyar politikai pluralizmus igénye által létrehozott két pártnak? – már a sátor dunsztjában megszületett a lényegi válasz. (…)
 
Az RMDSZ eredményeket és elmulasztott lehetőségeket is bőven felvonultató megvalósítási listájának, illetve az MPP önbezáró passzivitásának ismeretében sem az MPP, sem pedig később az EMNP életre hívása nem tekinthető egyértelműen önző pótcselekvésnek. Ennek elfogadása után a másikkal szembeni kritika, no meg az önelemzés is jóval hitelesebben hangzik. Nem beszélve arról, ha valamelyik fél már lépései kifogásolhatóságának felismerésében is eljut idáig, hogy azt ne csak a fürdőszoba tükrének társaságában mondja ki.
 
Tusványoson még nem mindenki állt be a képzeletben feldobott kétmaréknyi hamu alá. Aki beállt, az mostantól kezdve hajszállal rokonszenvesebb. Mert a sérelmek ismételgetésének ideje lejárt, aki pedig képtelen szabadulni a bezzeg kezdetű mondatok rabságából, saját bizalmi tőkéjét éli fel.
 

Szóval mikor, miről, hogyan? S ha elkezdődik a kérdésekre adandó válaszok közös megfogalmazása, máris újabb megvalósítást jegyezhetünk fel Tusványosnak a Sapientiától a státustörvényig terjedő dicsőséglistájára.” 

Hirdetés