Hiányérzetem ellen hatna, ha…

Néha érkeznek ilyen-olyan ukázok, elvárások a helyi MPP-sekhez a Bíró–Izsák-párostól Marosvásárhelyről, és akkor elkezd csikorogni az együttműködés.
Hirdetés

„Ami pedig az MPP-t illeti, nekem a megyei tanácsosaival, polgármestereivel kiváló munkakapcsolatom van Hargita megyében. Ezen együttműködés jegyében újul meg a gyergyószentmiklósi jégpálya, fejeződött be a tusnádfürdői welnessközpont, és a sort hosszan folytathatnám. Minden tanácsülés előtt igyekszem egyeztetni az MPP frakciójával, a polgármestereikkel való kapcsolattartás pedig, ha kell, napi szintű. Ez a kötelességem, és nekik is ez a kötelességük, együtt kell működnünk, mert az emberek nem a cirkuszért választottak meg bennünket, hanem munkára. Ami gondot szokott okozni, néha érkeznek ilyen-olyan ukázok, elvárások a helyi  MPP-sekhez a Bíró–Izsák-párostól Marosvásárhelyről, és akkor elkezd csikorogni az együttműködés, különösen a megyei tanácsban, és valós problémák megoldása helyett közéleti performanszokon kezdünk vitatkozni.

Tehát ha lehet egy kérésem a soron következő RMDSZ–MPP-tárgyalás résztvevőihez, akkor az az lenne, hogy az együttműködés módozatait olyan megyék vonatkozásában keressék – és ott tényleg keressék –, ahol annak nincsenek jól bejáratott formái, mert ami jól működik, azt nem kell elrontani, ami viszont nem működik jól, azon javítani kell.

Hargita megyében ezen együttműködésnek évek óta jól bejáratott mechanizmusai, normái vannak, tehát kár lenne ezeket elsorvasztani. A legutóbbi választáson láthattuk: a választók nem felejtenek. Tehát egyes településeken, térségekben hiába mutattak egyik napról a másikra nagy összeborulást RMDSZ-es és MPP-s politikusok, a választók fejében ott élnek még azok a nem olyan régi időszakok, amikor egymást nyakászták. Hargita megyében nem voltak ilyen konfliktusok az előző ciklusban sem, illetve ami volt, az egy személyhez volt köthető. Távozásával látványosan javult a légkör, mindenki végzi a munkáját abban a felelősségi körben, amellyel a választók felruházták. Jó lenne, ha ez így maradna, mert abban a megyében, amely a legutóbbi választáson majdnem minden negyedik magyar szavazatot adta, nincs szükség a kísérletezgetésre, annak sikertelensége ugyanis az egész erdélyi magyar politikára kihathat.”

Hirdetés