A paradoxonok országa

Valójában soha nem ment szenzációszámba, ha nem szavazták meg egy-egy képviselő elleni bűnügyi eljárás beindítását, de mostanában teljesen nyíltan, a pórnép szemébe röhögve mentik egymás bőrét.
Hirdetés

„A fordulhat a kerék vagy a kocka, ahogy Fülig Jimmy szokta mondani, és a „ránk is sor kerülhet bármikor” jelszó alatt, a szégyen legcsekélyebb jele nélkül, futószalagon mentik meg egymás bőrét az igazságszolgáltatás kezétől, illetve a bűnvádi számonkérés rémétől.

Valójában soha nem ment szenzációszámba, ha nem szavazták meg egy-egy képviselő elleni bűnügyi eljárás beindítását, de mostanában teljesen nyíltan, a pórnép szemébe röhögve mentik egymás bőrét. Nem számít semmi, sem az, hogy melyik pártból jön az illető, akit az ügyészek rács mögött szeretnének látni, ellenzéki-e vagy kormánypárti. Még az sem számít ilyenkor, hogy bizonyára vannak tisztességes emberek is a politikusok között. Működik a nyájszellem, és ország-világ tudtára adják, hogy a parlamenti képviselők és szenátorok „immunisok” a törvények méltányos alkalmazásával szemben. Hiába mondja ki az Alkotmány, hogy a törvény előtt minden állampolgár egyenlő, és senki sem áll a törvények fölött, naponta tapasztaljuk, hogy bizony egyesek sokkal egyenlőbbek, sőt magasan fölötte állnak. Sőt, számukra „természetes”, hogy magasról „tesznek rá”, és ha kiderül, hogy éppen ők szegték meg, vállalják a következményeit. 

Az európai és nemzetközi intézmények számára fenntartott szlogen, az igazságszolgáltatás reformjának a megcsúfolása, ahogyan szeretett honatyáink akadályozzák a bűnüldözés és az igazságszolgáltatás jó működését.”

Hirdetés