Elnökjelölt kerestetik

Ha Klaus Johannis elhiszi, hogy ő lehet Cotroceni következő ura, akkor ugyancsak naiv ember.
Hirdetés

Klaus Johannisnak viszont se kék vére nincs, valószínűleg arisztokrata rokonsága sem, de az optimisták arra számítanak, ezáltal Románia könnyedén elnyerné Angela Merkel és Németország kegyeit, ami igaz is lehet, de ettől még nem dőlnének ide az eurómilliárdok.

Én nem azt állítom, hogy Klaus Johannis nem lehetne jó államelnök, sőt biztosra mondom, hogy a ma fennforgó készletből ő lenne a legjobb, de hát… sok víznek kell lefolynia a Dâmbovița-árkon, amíg valami hasonló Bukarestben megesik. Ha pedig Klaus Johannis elhiszi, hogy ő lehet Cotroceni következő ura, akkor ugyancsak naiv ember. Ilyen hátránnyal indulni Victor Ponta ellenében teljesen reménytelen vállalkozás.

A legégetőbb kérdés viszont az, egyáltalán lesz-e valamilyen hiteles jobboldali összefogás, ami komoly ellensúlyt jelenthetne az ál-szociáldemokraták nyaklótlan és gátlástalan térnyerése ellenében. A balodali kormányszövetség, ami három pártból áll ugyan, de voltaképpen egyfejű hidra, úgy tör az egyeduralomra, hogy még a nevetségességtől sem riad vissza. Akár a leghazugabb sajtópatkány, Dan Diaconescu gyülevész pártjával is képes cimboraságra lépni, hogy hatalmát növelje, túlsúlyát mindenben és mindenütt megteremtse. Hiába, a politika soha nem lesz a jó ízlés, a lovagiasság terrénuma!

A jobboldalnak most azzal kellene foglalkoznia, hogy a sok sopánkodás helyett valamilyen egységet teremtsen, és hiteles és valóban esélyes jelöltet találjon a késő őszi elnökválasztásra.”

Hirdetés