Ponta menekülése

Nagyon úgy fest, Victor Ponta elsősorban saját pártja helyi és központi vezetőit kívánta tesztelni, amikor a hétvégén meglehetősen titokzatos Facebook-bejegyzésében a politikából való visszavonulását pedzegette.
Hirdetés

„A Cotroceni-palota »meghódítása« létkérdés a párt számára, amely 2004, Ion Iliescu leköszönése óta hiába epekedik a legfőbb közjogi méltósági címért. Mivel a jelenlegi felmérések szerint Ponta simán megverné bármelyik jobboldali ellenfelét, nem kis riadalmat keltett a baloldalon a miniszterelnök által rebesgetett kalkuláció, miszerint fontolóra veszik, hogy a liberálisoktól átigazolt Călin Popescu Tăriceanu volt kormányfőt vagy Sorin Oprescu bukaresti főpolgármestert küldik a posztért zajló versenybe.

Ez hazárdjátékot jelentene a PSD számára, hiszen egyikükben sincs akkor potenciál, hogy maga mögé utasítson egy olyan jelöltet, aki mögé felsorakozik a teljes román jobboldal. Másrészt a PSD megyei báróként ismert, a szavazópolgárokat közvetlenül befolyásolni képes kiskirályai nem bíznak sem az egykor általa vezetett PNL-nek hátat fordító Tăriceanuban, sem a főpolgármesterként sci-fi filmekbe illő ígéreteivel felsült, jobbára politikai kalandorként elhíresült Oprescuban.”

 

Hirdetés