Kutyasorsszerűség

Hiába ugatjuk egyfolytában, hogy egyre megalázóbb királyok kutyájaként jóllakni, mint kutyák királyaként arra éhezni, amit a szimatunk érez – ez van, vezéreink hosszú évek óta így tudják biztonságban a falkát.
Hirdetés

„Victor Ponta miniszterelnök nemcsak a román választópolgárokat nyugtatta meg az etnikai alapú autonómia újbóli hangzatos elutasításával, hanem a magyarokat is, akik ismét megbizonyosodhattak arról, hogy képviselőiket most és a jövőben sem fogják komolyan venni Bukarestben.

 
Abban semmi újdonság nincs, hogy Románia kormányfője, államelnöke vagy bármelyik magas rangú többségi köztisztviselője a kamerák, mikrofonok elé áll, és dörgedelmes nyilatkozatban megerősíti, hogy itt aztán sohasem lesz az, ami nincs.
 
Azt is elmondták ezerszer, hogy ehelyett mi van: egy és oszthatatlan nemzetállam, szent és sérthetetlen alkotmány, világviszonylatban példaértékű kisebbségpolitika, virágzó multikulturalizmus, békés együttélés a románok és a magyar etnikumú románok között.
 
Ráadásul utóbbiaknak van egy érdekvédelmi szervezetük is, amelynek kimondhatatlan nevű, de kimondhatatlanul megbízható választott képviselői rendszerint kormányzati szerepet vállalva építik tovább azt, ami van: a fentiekben körülírt, mindenki által szeretett és becsült Romániát. (…)
 
Hiába ugatjuk egyfolytában, hogy egyre megalázóbb királyok kutyájaként jóllakni, mint kutyák királyaként arra éhezni, amit a szimatunk érez – ez van, vezéreink hosszú évek óta így tudják biztonságban a falkát.”
 

Hirdetés