Bajok az emeleten

Eleve rosszak azok a szabályok, amelyeket hatásköri impotenciájuk kompenzálásáért alkotnak a hatóságok.
Hirdetés

„Mint például amikor azért drágítanák az üzemanyagot, mert az adóhatóság képtelen rendesen elvégezni a dolgát, vagy most újabban a gyalogosok védelmében megemelik az átjárókat. Az ilyen fajta szabályalkotás ugyanis a vétkesek mellett a törvénytisztelőket is bünteti, jogtalanul egy kalap alá véve mindenkit – egyedül a dolgukat tisztességesen elvégezni képtelen illetékesek ússzák meg mindig szárazon ilyesfajta ténykedésüket. (…)

A szabálytalanul közlekedők, önjelölt gyorsulóbajnokok megfékezésére hivatott találmányt forgalmi rendőrnek hívják, ez mifelénk éppen kétféle változatban van rendszeresítve. Persze a rendeltetésének megfelelni az is csak akkor képes, ha nem bírságot vadászik, hanem elsősorban forgalmat irányít, s csak akkor büntet, ha kell.

De amikor annyi baj van országszinten az emeleten, hogy a szabályalkotók nem rendszereznek, hanem a feladatkörük rendes ellátására való képtelenséget próbálják nevetségesnél nevetségesebb találmányokkal leplezni, akkor a minket körülvevő élet egyre inkább vidámparknak berendezett elmegyógyintézetre hasonlít.”

 

Hirdetés