Szegény világ

Megszokta a szegénységet a romániai ember, mióta az eszét tudja, keveset keresett és keveset is költött.
Hirdetés

„Sajnos, nem áprilisi tréfa, hogy e hónap első napján újabb árhullám teszi próbára  az ország lakosságát. A földgázért a háztartások két, a vállalatok öt százalékkal fizetnek többet, a villanyáram ugyancsak egy százalékkal drágul.

Az eddigi felmérések úgy becsülik, egy-egy háztartásnak év végéig átlagban egy közepes fizetéssel megegyező kiadásnövekedése lesz, mert nemcsak az energiahordozók s ennek következtében a közműszolgáltatások drágulnak, hanem – ahogyan azt már több ízben tapasztaltuk – az áremelkedés begyűrűzik mind az élelmiszer-, mind az ipari termékek piacára.

Ráadásul gyatra az élelmiszer-biztonság is mifelénk, épp e napokban derült ki – s nem első alkalommal –, hogy lejárt szavatosságú húst és hústerméket csomagolnak át valahol az országban, újabb szavatossági idő feltüntetésével, s szórják azt szét kis- és nagyobb kereskedők pultjaira, polcaira.

Most épp 15 tonna romlott hústerméket fedeztek fel a hatóságok, de a jelenség gyakori, mert tudva tudják, a hazai vásárló máig a Nyugat varázsában él, szívesebben adja pénzét angol, francia, német címkéjű termékekre, mint hazaira.”

Hirdetés