Kormánykeringő

Az is kezd romániai sajátossággá válni, hogy minél erősebbként születik meg egy kormányszövetség, annál hamarabb esik is szét.
Hirdetés

„A kormánykeringőt kedd estétől már járják a regáti táncparketten, ám ha – legalább látszatra – adnának valamit a tisztességre is, akkor meg kellene állni és újraírni a kottát. Ugyanis egy alapból pártszövetségként választók elé állt koalíció felbomlása logikusan a kormányfő távozását, új parlamenti többség kialakítását, új kormányprogramot és kormányalakítási eljárást feltételezne.
De ahol csak a konc a lényeg, ott az eleve választóvakításnak kitalált kormányprogram mögé megpróbálnak új többséget kovácsolni, ezen már rég dolgoztak a szociáldemokraták, és volt is hozzá elég kalandor a parlamentben. Az eredményt hamarosan látni fogjuk, de sok időnk nem lesz benne gyönyörködni, mert ez a játszma nem hosszú távú berendezkedést céloz. Az európai parlamenti választásokon megmutatkozó erőviszonyok függvényében a nyártól újabb hatalmi keringő kezdődhet majd, mert az igazi nagy koncot az elnöki bársonyszék jelenti.”

Hirdetés