Mocsárláz?

Az ország két nagyon fontos politikusa, akik milliók sorsát tartják a kezükben, feledve a bársonyszékkel járó kötelezettségeiket, lázrohamokra emlékeztető agresszivitással marja egymást, szemünk láttára senyved mind jobban és jobban a jogállamiság, és a huszonöt év után is gyerekcipőben járó törékeny demokráciánk.
Hirdetés

„Hogy valamiféle vírus támadta meg nagyjaink agyát, abból is látszik, hogy a kormánykoalíció társelnöke bizalmatlansági indítványt akar benyújtani saját kormánya, koalíciós partnere és társelnöke ellen. Csak az nem tiszta még számára, hogy mit mondhat az indoklásban.

Az egyik ellenzéki demokrata politikus a fején találta a szöget, amikor nevetségesnek és undorítónak nevezte a »kezdeményezést«, s feltette a költői kérdést. Vajon azt írja bele, hogy én és a liberális csapatom, akik tönkretettük az országot, bizalmatlansági indítványt nyújtok be a miniszterelnök ellen, akivel közösen nyomorítottuk meg ezt a népet? Mást nem is nagyon mondhatna…
A kormányfő legalább színleli, hogy szeretné egyben tartani a kormánykoalíciót, és reméli, hogy a liberálisok „nem áldozzák fel az USL-projektet” a liberális elnök »személyes tervei érdekében«, mert szerinte ez a projekt volt a biztosítéka »a jó kormányzásnak és a demokratikus politikai rendszernek«. Sajnos, mi ennek a csodálatos »projektnek« csak a rosszabb részeit tapasztalhattuk meg.”

Hirdetés