A pénzhiány nem lehet indok

Sok dolog függ Bukaresttől, de ha azokat nem is tudjuk megoldani, van rengeteg probléma, amelyre helyben, közös erőfeszítéssel megtalálhatjuk a megoldást.
Hirdetés

„El kell kezdeni a kistérségi szintű beszélgetéseket a helyi önkormányzatok, iskolák és középiskolák szakembereinek részvételével, hogy a gyerekeinknek itthon tudjunk megélhetési lehetőséget biztosítani. Az nem az Uniótól vagy Bukaresttől függ, hogy hányan végeznek középiskolát 18 év múlva! Tőlünk függ, hogy eltartottak maradnak, vagy önfenntartókká, öngondoskodókká tudnak válni itthon, családot alapítva. Azt gondolom, ez a feladat megéri pár kilométer aszfalt árát! Nemcsak a megyei tanácsnak, hanem a helyieknek is egyenként, valamint a másfél száz közbirtokosságunknak, a céltudatos vállalkozóinknak. A jó szándék és akarat minden érintettben megvan, csak hidakat kell építeni, párbeszédet kell kezdeni.

Sok dolog függ Bukaresttől, de ha azokat nem is tudjuk megoldani, van rengeteg probléma, amelyre helyben, közös erőfeszítéssel megtalálhatjuk a megoldást, például a szakoktatás terén. Természetesen ez pénzbe és pluszmunkába kerül, de a felnövekvő nemzedékek boldogulása a tét, ezért meg kell tennünk, amit csak lehet!”

Hirdetés