Macerás

A választásokra is csak jót kívánhatunk nemzetünknek. Azt, hogy legyenek hiteles, tartásos vezetői.
Hirdetés

„Mi magyarok szeretjük magunkat a becsület és a tisztesség példájának nevezni. Mégis napjainkban a magyar politika hitelességét és a közállapotokat nézve nem az osztrák sógorok mellett leélt több évszázad hatása érződik, sokkal inkább az ötven év kommunista múlt és a balkáni országokkal való »testvéri« együttélés. Igazságtalanok lennénk, ha csak Gyurcsány hazudozásaira, a szocialistáknak a határon túli magyarokkal kapcsolatos internacionalista magatartására vagy akár Schmitt Pál macerás doktori címének hosszadalmas megvonására, s persze a romániai rendszerváltásban betöltött szerepéért mindnyájunk által becsült, de azóta több váratlan bukfencet végrehajtó Tőkés Lászlóra gondolnánk. 

Mert az is szomorú, hogy a rezsicsökkentés kámforos hatására nagyon sokan lenyelik, hogy a miniszterelnök falujában a talpnyalók által elsőosztályba juttatott focicsapatnak pompás kis stadiont építenek, s mondják, hogy a kiránduló-vasút mellett repülőteret is kap a másfél ezres település. Jut a közpénzekből mindenre! 
 
Mi Romániában ezt már negyedszázada megéltük, s nagyon jól tudjuk, hogy az ilyen tekintélyelvűségnek mi a vége. Aki nem hiszi, menjen el Ceauşescu mesterségesen felvirágoztatott falujába, és láthatja, mi lett az elsőligás focicsapatból, a stadionból és annyi más objektumból. Pedig a román diktátor még rezsit sem csökkentett. Vagy éppen ezért?”

Hirdetés