Román politikus: részt vesz egy karanténgyűlésen, aztán beül egy vendéglőbe

És jó példát mutat a népnek: én így csinálom, de ti ne csináljátok így, jó? Ja, és hazudik is, ország-világ előtt.

Hirdetés

Emlékeznek még a tavalyi totális koronakarantén Top Gun-dzsekis belügyminiszterére? Igen, Marcel Vela úrra. Ha nem, akkor tessék ide, ide meg ide kattintani.

Na de azok a karanténsztáros idők elmúltak, Vela úr már rég nem miniszter, csak szenátor. Igen ám, de a jelenlegi harmadik hullámos, tipikusan hazai, kapkodós időszakban úgy hozta a sors, hogy ismét szükség volt rá. Kedden délután gyűlést tartottak a hazai járványkormány illetékesei, ahova őt is meghívták, hogy a tavalyi országos karantén tanulságait ecsetelje.

Nos, Vela úr odament, ecsetelt, aztán, mint aki jól végezte dolgát, beült egy vendéglő teraszára pár haverral. Amivel amúgy nem lenne semmi baj, csakhogy a terasz jól fedett volt, továbbá az asztalok is szorosan egymás mellett álltak. Ez pedig nem oké, az érvényes szabályok szerint. Márpedig ezt épp Vela úrnak tudnia kellett volna.

A sajtó nyilván elővette az ex-minisztert, hogy akkor ez hogy is van, miféle példát mutat a román népnek. Vela úr pedig lazán kijelentette, hogy ő márpedig semmi rosszat nem csinált. A környező asztalok üresek voltak, mégpedig azért, mert oda tilos ülni, így adódik a törvényes két méteres távolság. Ami pedig a terasz zártságát illeti, dehogy volt zárt az a terasz, hiszen a tetőt elhúzták. És akkor már nyitott. Khm. A szabály azt mondja, hogy a terasz vagy teljesen nyitott, vagy egy teteje és egy fala van.

Hirdetés

Közben viszont a felvételek alapján kiderült, hogy dehogy húzták el a terasz tetejét. Ott volt, a helyén, szépen, behúzva. Szóval Vela úr hazudott, ország-világ előtt.

És akkor az ember megint elcsodálkozik: hogy lehet, hogy ez az ország még mindig létezik?

Hirdetés