Ex-rendőrfőnök volt felesége az álpszichológus, akit most lepleztek le

Húsz évig dolgozott klinikai pszichológusként – hamis diplomával.

Hirdetés

FRISSÍTÉS
A húsz évig diploma nélkül praktizáló „pszichológus” volt férje nem más, mint a Dâmboviţa megyei rendőrség korábbi parancsnoka, Sorin Păun ˜˜– tudta meg a vizsgálathoz közel álló forrásból a Hotnews. Păun 2019 tavaszától fél évig dolgozott megyei rendőrfőnökként.

Lassan külön kamarát nyithatnak Romániában az álorvosok: a hatóságok szerdán lepleztek le egy újabb személyt, aki a környezetét megtévesztve azt állította, hogy orvosi végzettséggel rendelkezik.

Ezúttal a dél-romániai Dâmbovița megye székhelyén, Târgoviștén hajtottak végre a rendőrök két helyszínen is házkutatást egy a nőnél, aki az alapos gyanú szerint jogtalanul praktizált.

A nő a gyanú szerint szándékosan megtévesztett egy kórházat, amikor hamis egyetemi diplomát mutatott be, amely nyomán az intézmény alkalmazta őt.

Így aztán 1999 és 2019 között pszichológusként tevékenykedhetett.

Az őt alkalmazó kórház ezen időszak alatt többször is delegálta őt igazságügyi pszichológiai szakértői vizsgálat elvégzésére létrehozott bizottságba.

Mivel a kórház illetékeseiben a gyanú szikrája sem merült fel, szakmányban vizsgálta meg és értékelte ki pszichológiai vizsgálatokon a pácienseket, csak 2016 januárja és 2018 decembere között 1381 személyt vizsgált meg hivatalosan, és állította ki az ilyenkor szükséges papírokat.

Természetesen mindezt nem ingyen végezte: a pszichológusi tevékenység jogtalan gyakorlása révén csak 2011 és 2019 között összesen 367 990 lejjel károsította meg a kórházat – ez az az összeg, amit ezen időszak alatt fizetésként kapott.

A kár teljes összegét a további bizonyítékok ismeretében állapítják meg.

Hirdetés

Az álorvost természetesen előállítják, és bűnügyi eljárás indul ellene.

Azonban koránt sem ő az első álorvos, akit lelepleznek Romániában.

Néhány éve egy derék olasz parkolóőr, Matteo Politi bukott le, aki egy sztárok látogatta bukaresti szépségklinikán tevékenykedett plasztikai sebészként természetesen anélkül, hogy ehhez meglett volna a szükséges végzettsége.

Nem sokkal később egy szintén Bukarestben tevékenykedő doktornőről derült ki, hogy nem hogy egyetemi, de még érettségi diplomája sem volt, majd egy másik álorvost is lelepleztek.

Aztán, ha már beindult az üzlet, Nagybányán bukott le egy álfogász.

És akkor még nem is beszéltünk arról, hány szépségszalonról derült ki, hogy törvénytelen plasztikai műtéti beavatkozást végeztek.

Szóval tényleg nem ártana tényleg elgondolkodni az álorvoskamara létrehozásán.

Hirdetés