Atyaég! Már nem csak álorvosok vannak, álklinikát buktathatott le az orvoskamara

Egy fodrászatban végeztek volna esztétikai műtéteket Suceaván.
Hirdetés

Még fel sem ocsúdtunk a döbbenetből, hogy Romániában szakmai képzettséggel nem rendelkező orvosok műthetnek, máris jön az újabb hír: álklinikát buktathattak le Suceava megyében. Az orvoskamara megyei kirendeltsége jelentette a rendőrségen, hogy a moldvai megyeszékhely egyik fodrászatában esztétikai műtéteteket hirdetnek.

Többek között ajakdúsítást, ráncfelvarrást, zsírleszívást és egyéb orvosi beavatkozást igénylő módszerekkel tették volna szebbé a naiv, de pénzes klienseket. Holott a fodrászatnak egyetlen orvosalkalmazottja sincs, aki elvégezhetné a beavatkozásokat. Ráadásul, ahhoz, hogy ilyesmire sor kerülhessen, egészségügyi intézményi besorolást kellene kapnia.

Sorin Hâncu, az orvoskamara elnöke elmondta, illegális tevékenységről van szó, melyről azonnal értesítették a rendőrséget. Kiderült, hogy a műtéteket egy magát bukaresti magánklinikának kiadó entitás hirdette meg a Facebook közösségi portálon, igaz, amint a hatóságok szimatolni kezdtek utána, egyből törölte a posztokat.

Az orvosok figyelmeztettek, ezek a beavatkozások azért is veszélyesek, mivel egy ilyen műtét során súlyos betegségekkel is megfertőződhet az ember, elkapható a hepatatisz C vagy a HIV-vírus. Az illetékesek azt sem tartja kizártnak, hogy korábban kisebb reklámmal ugyan, de már volt példa hasonló műtétekre. A magabiztos szakik ugyanis most a fél várost teletapétázták plakátjaikkal.

A rendőrség csalás gyanújával eljárást indított az ügyben.

Hirdetés