Nem fogyunk ki az álorvosokból Romániában: most Nagybányán bukott le egy

Valószínűleg az utolsó dolog, amit szeretnénk megtudni a fogorvosunkról, hogy nem is orvos.

Hirdetés

Nem akadályozta meg a képesítés hiánya, hogy fogászati beavatkozásokat végezzen egy technikus Nagybányán. A Máramaros megyei rendőrség egy pénteki közleményben tudatta, hogy csalás és jogszerűtlen hivatásgyakorlás miatt büntetőeljárás indult egy nagybányai fogtechnikus ellen, aki a gyanú szerint fogászati beavatkozásokat végzett úgy, hogy ehhez nincs megfelelő képesítése.

Az nem derül ki, hogy milyen körülmények között bukott le a férfi, csak annyit közöltek, hogy az ügyészek felkérésére házkutatást tartottak a Mihai Eminescu utcai fogászati rendelőben, ahol a jelek szerint a gyanúsított személy fogászati beavatkozásokat végzett. A helyszínen kiderült, hogy nemcsak jogtalanul űzte ezt a hivatást, hanem még az alapvető higiéniai követelményeket sem tartotta tiszteletben.

A rendőrök arra biztatják a betegeket akik abban a rendelőben megfordultak, hogy vizsgáltassák meg magukat szakemberrel, segítsék a nyomozást és egészségügyi veszélyeztetés miatt tegyenek panaszt a rendőrségen. A férfit pénteken kihallgatták és huszonnégy órára őrizetbe vették.

Az utóbbi egy évben több álorvos is lelepleződött, de úgy tűnik, soha nem fogyunk ki belőlük. A héten egy programozó bukott le, aki a felesége helyett írt fel recepteket és adott küldőpapírokat.

Hirdetés