gycsaba

Hány tragédiának kell még itt történnie ahhoz, hogy mindenki végre tegye a dolgát ebben az országban?

2021. február 17., szerda 16:47

Egészen elképesztő, hogy ebben az országban mindig kell történnie egy megrázó tragédiának ahhoz, hogy fény derüljön a sokrétű, rendkívül súlyos rendszerbeli hiányosságokra. Mi is történt a Colectiv-ügy után? Vagy a legutóbbi kórháztüzeket követően?

Mindig mindenki meglepődik, sorra állnak elő a felháborodott politikusok, jönnek a fejlesztéseket sürgető nyilatkozatok, ígérgetnek, fogadkoznak, aztán kivizsgálás indul, bizottságok alakulnak, elkezdődnek az ilyenkor szokásos átfogó ellenőrzések, de mindig bebizonyosodik, hogy az ilyen jellegű intézkedések csak látszatcselekvések, nincs mögöttük tartalom, kézzelfogható eredményről nem is beszélve.

Itt van most ez a konstancai tűzeset, ahol a helyszínelő tűzoltók végignézték, amint egy nő kizuhan a kigyulladt hatodik emeleti lakás erkélyéről, mert nem vittek magukkal megfelelő mentőeszközöket.

Egyetlen nap telt el a tragédia óta, máris beindult a szokásos ceremónia: Lucian Bode belügyminiszter elfogadhatatlannak nevezte a történteket, és csak most derült ki, hogy az egész országban összesen négy darab (!!!) mentőpárnája van a katasztrófavédelmi hatóságnak, ami ilyenkor életet menthetne. Jó reggelt, jó egészséget, miniszter úr!

Hirdetés

Eső után köpönyeg alapon a szaktárca most eldöntötte, hogy minden megyének be fognak szerezni egy ilyen matracot, és az is kiderült, hogy erre EU-s támogatást is le lehetett volna hívni, ha ez eddig bárkit is érdekelt volna. S hogy érezzük, mennyire nagy a felháborodás ismét, a törvényszéki ügyészség máris eljárást indított hivatalból a tűzoltói beavatkozás ügyében, a katasztrófavédelmi hatóság pedig belső vizsgálatot kezdeményezett.

Csak alaposan, szépen, nehogy ismét belefáradjanak a sok ankétba a tisztelt urak! Akik talán még mindig nem értik azt sem, miért menekül mindenki hanyatt-homlok ebből az országból…

Hirdetés
Hirdetés