Vigyük Erdélyt a Holdra! A Puli Space és a Főtér közös projektje

Önök választhatják ki, kedves Olvasók, mely erdélyi, bánsági, partiumi magyar értékek és személyiségek kerülnek a magyarság emlékezetét megörökítő időkapszulába, amely még idén elindul a Holdra egy űrhajó fedélzetén.

Igen, nem csalás, nem ámítás: portálunk és a Puli Space Technologies nevű magyarországi űrkutatási cég közti együttműködés eredményeképpen egy Téridő plakett elnevezésű időkapszulán elküldhetjük a Holdra azoknak az erdélyi értékeknek az írásos emlékét, amelyeket a legfontosabbnak tartunk. Pontosabban amit Önök annak tartanak.

A Puli szolgáltatja a technológiai hátteret, mi pedig arra kérjük olvasóinkat, válasszák ki egy százas listából azt a tizenöt-húsz elemet, amely végül egy speciális gravírozási technikával felkerül az említett plakettre – ezt a plakettet a tervek szerint egy amerikai űrhajón szállítják égi kísérőnkre. Vagyis: SZAVAZZANAK!

MIT KELL TUDNI A PULIRÓL?
MIT KELL TUDNI A HOLD-PROJEKTRŐL?
MI EZ AZ EGÉSZ?
HA ALAPOSABB VÁLASZT SZERETNE EZEKRE A KÉRDÉSEKRE, KATTINTSON IDE, ÖSSZEFOGLALTUK.

HOGYAN SZAVAZZUNK?

A listát kilenc kategóriára osztottuk fel (épített örökség; irodalom; képzőművészet; néprajz, gasztronómia; sport; színház, film, fotó, zene; természet; történelem; tudomány, társadalom, vallás), mindegyik kategóriában HÁROMSZOR lehet szavazni, vagyis összesen 27 szavazata van mindenkinek. Természetesen nem kell mindegyik kategóriában szavazni, viszont a szavazatok nem vihetők át egyik kategóriáról a másikra.

Jó böngészést, jó szavazást!

Vigyük együtt Erdélyt a Holdra!

SPORT:
TÖRTÉNELEM:
TUDOMÁNY, TÁRSADALOM, VALLÁS:
ÉPÍTETT ÖRÖKSÉG:
SZÍNHÁZ, FILM, FOTÓ, ZENE:
NÉPRAJZ, GASZTRONÓMIA:
TERMÉSZET:
IRODALOM:
KÉPZŐMŰVÉSZET: