Se matrac, se létra: egy nő a tűzoltók szeme láttára zuhant ki az égő lakása erkélyéről (VIDEÓval)

Megrázó és egyben felháborító, hogy majdnem minden napra jut egy hír, amely tűpontosan megmutatja a rendszer alapvető hiányosságait és anomáliáit.

Hirdetés

Konstancán ma kigyulladt egy házaspár hatodik emeleti tömbházlakása, s míg a férj égési sérülésekkel élve megúszta a szerencsétlenséget, az 56 éves felesége a lakásban rekedt, s miközben kétségbeesetten próbált menekülni, kizuhant a beépített erkély ablakán.

A drámai jelenetet a tűzoltók a helyszínen nézték végig, akiknél se matrac nem volt, se létra, ráadásul az emelőkosaras tűzoltóautó 2 perccel azután ért a helyszínre, hogy a nő kizuhant az emeletről.

A nő életét nem sikerült megmenteni.

És hogy a fenébe történhetett meg, hogy a tűzoltók nem vittek a helyszínre legalább egy matracot, ami életet menthetett volna? Nos, a megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) szóvivőjétől megtudtuk, hogy miért: mert nincs nekik olyan. A helyszínelő tűzoltóegységnek nem volt emelőkosaras járműve sem – abból is, mint kiderült, csak három van az ország egyik legnagyobb megyéjében –, a legközelebbit pedig 8 kilométerről kellett a helyszínre vinni, csak hát későn ért oda…

Hirdetés