Mutatjuk Iohannis privát luxusrepülőjét – keddi hírmix

Az államelnök megint repked. Megint itt van a szaharai por, az is repked. Miki egérbe öltözött tolvajt kaptak el Bolognában.

Hirdetés

Dél-Koreába utazik az államfő, és nem érti, mitől luxusgép, amivel repül

A mioritikus haza államelnöke nemrég turnézott az afrikai kontinensen, ezt követően az Egyesült Arab Emírségekben is megfordult politikai látogatás ürügyén. Iohannis több millió euróba kerülő útjai már egy jó ideje szemet szúrtak, ugyanis a rájuk vonatkozó információkat minősítettnek (titkosnak) tekintik és nem számolnak el vele nyilvánosan, bár a külföldi utazások eddig mindig szabályszerűen voltak bejelentve.

Ennek ellenére úgy tűnik, a külföldi utazássorozat nem fejeződött be az államfő számára, hétfőtől ugyanis Dél-Koreába ment, ahova felesége, Carmen Iohannis is elkíséri. Ebből az okból kifolyólag a meglehetősen fényűző magánrepülő Nagyszebenből szállt fel, hogy onnan repítse az államfőt és feleségét az ázsiai országba.

Mutatjuk, hogy néz ki a gép, amelyen zuhanyzókabin is van, ha esetleg az államfő leizzadna:

Amint arról a Krónika is beszámolt, Iohannis nem érti, hogy miért luxusrepülőzik le a választott gépet, hovatovább azzal érvelt, hogy ugyanezzel a járattal ment korábbi útjaira is, és „ez egy kis gépnek számít”.

Miki egérnek öltözött hazánkfiát tartóztattak le Olaszországban…

…többszörös rablásért és tolvajlásért. Nem csalás és nem ámítás: a 29 éves romániai férfit az olasz rendőrség tartóztatta le még szombaton, a hír azonban csak most jutott el az országba. A Bolognában történt eset szerint a férfi 4 év és 8 hónap letöltendő börtönbüntetést kapott, a hatóságok pedig már régóta keresik, ugyanis a tolvajlást sem ma kezdte: 2017 óta lop folyamatosan az olasz város történelmi központjában.

Most, hogy megtalálták és sikerült letartóztatni, kiderült, hogy a híres, bohócnak öltözött sorozatgyilkos, John Wayne Gacy stílusában folytatta lopós ügyeit, ugyanis egy Miki egér jelmezben elrejtőzve közelített meg kisgyerekes családokat, mondván, hogy lufikat árul nekik. A családokat azonban kifosztotta.

Hirdetés

A hatóságoknak úgy sikerült elfogniuk, hogy egy lehetséges bűntársa mellett tűnt fel civil öltözékben, a bűntárs pedig – a változatosság kedvéért – Minnie egér jelmezben feszített.

Újabb szaharai por vonul át az országon

Április 23-án reggeltől másnap délig újabb adag szaharai por vonul át Románián, jelentette be az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM). Mint figyelmeztetnek, a porlerakódás észrevehető lesz azokban a zónákban is, ahol esni fog az eső. Ennek következtében a látási viszonyokat is megzavarhatja, illetve az épületek és járművek felületeit is belepheti.

Az ország felett északkelet irányban vonul majd át a porfelhő, és befolyásolja a levegő minőségét azokon a területeken, ahova eljut. Ez sajnos okozhat egészségügyi problémát, és súlyosbíthatja azok tüneteit, akik olyan légzőszervi megbetegedésekkel küzdenek, mint az asztma vagy az allergia.

Hirdetés