Kis hazánk, az álorvos-paradicsom: most épp egy újabb „plasztikai sebész” bukott le

Körülbelül 50 áldozat tett feljelentést a bukaresti csaló ellen.

Hirdetés

Vegyük sorra: a romániai álorvosok elitcsapatát a híres-hírhedt Matteo Politi vezeti (aki szintén plasztikai sebésznek adta ki magát). De (horogra) akadt Romániában álügyvéd, álklinika (!),  álügyész, sőt, álvízimentő csapat is.

A legújabb fogás egy ál-plasztikai sebész, aki Bukarestben fejtette ki áldatlan tevékenységét. A hölgy neve Szvetlána Szergej, és a szomszédos (nem mindig) baráti Moldvai Köztársaságból érkezett. És ha már itt volt, hamar felvette a Doctor Lana nevet (így jelentkezett be a közösségi hálózatokon), kibérelt néhány fővárosi helyiséget, amelyeket rendelővé varázsolt, elnevezte Russian Lipsnek (Orosz ajkak!) aztán beindította plasztikai akcióit. Egyetlen apró szépséghibája volt a dolognak: Doctor Lana semmiféle szakképzettséggel nem rendelkezett. Ami viszont egyáltalán nem akadályozta meg abban, hogy sorra végezzen minimál invazív plasztikai és esztétikai beavatkozásokat a tőrbe szikébe csalt áldozatokon. Persze nem ingyen: akár több száz eurós honoráriumokért cserébe.

Az áldokinéni többek közt ajaknagyobbítást és -feltöltést, orrplasztikai műtéteket, arcfelvarrást végzett. Doctor Lana Facebook-oldalán számos videót is közölt a műtétekről. (Ez rossz ötletnek bizonyult, legalábbis a bűnöző szempontjából.)

Körülbelül 50 áldozat tett bűnügyi feljelentést az álsebésznő ellen, ugyanis a beavatkozásokat követően többüknek igen fájdalmas utóhatásokkal kell(ett) megküzdeniük. Az áldozatok zárt Facebook-csoportba tömörültek, amelynek jelenleg 3800 tagja van.

Hirdetés

Az eredmény: bűnügyi eljárás Doctor (Szvet)Lana ellen, csalás és engedély nélküli foglalkozás gyakorlása vádjával.

A diplomás plasztikai sebészek figyelmeztetnek: a fent említett kisebb beavatkozások rendkívül veszélyesek lehetnek, ha avatatlan kezek végzik őket. Szövetelhalás, kezelhetetlen vérömlenyek következhetnek, de súlyos esetben a páciens (jelen esetben áldozat) bele is halhat a műtét utáni szövődményekbe.

Hirdetés