Az álorvosok és álügyvédek után már csak a kamu vízimentők hiányoztak

Így játszanak mások életével a román parti őrségnél: 150 euróért bárkit okleveles vízimentővé avanzsált egy parti őr.

Hirdetés

Hamis diplomákkal kereskedett egy konstancai altiszt a román parti őrség kötelékében: a gyanú szerint 150 euróért olyan okleveleket állított ki, mely tanúsította, hogy a diploma birtokosa csökkentett óralátogatással elvégezte a vízimentő tanfolyamot. Az efféle képzéseket szervező hivatásos életmentők és búvárok országos egyesülete állítólag mit sem tudott arról, hogy diplomák gyártásához használták fel a nevét.

Az ügy pikantériája, hogy a férfit az olasz hatóságok buktatták le, miután panasz érkezett az Olaszországban parti őrként elhelyezkedő román állampolgárok felkészültségére.

A román parti őrség altisztje ellen belső eljárás indult, és értesítették az illetékes hatóságokat is. Egyébként tizennégy éve dolgozott a parti őrségnél, és eddig nem követett el semmilyen vétséget.

Azt sajnos nem lehet tudni, hogy összesen hány hamis diplomát állított ki, de valószínűleg – ahogy ilyenkor már megszokhattuk – a román hatóságok felállítanak egy bizottságot vagy testületet, hogy tisztázzák az aggasztó kérdéseket.

Hirdetés