Azt hitte, vége? Van még valami: álügyvéd szerezte az olasz álorvos engedélyét

Amikor azt gondoljuk, kínosabb már nem lehet, kiderül, hogy de!
Hirdetés

Ez az egész olasz álorvosos eset annyira kínosan érinti a romániai intézmények hitelét, hogy azt gondoltuk, ennél nagyobb szamárfüleket már nem lehet rajzolni a bürokrata trehányságnak és nemtörődömségnek. De kiderült, hogy mégis.

Meg kell vallanunk, hogy elfehéredő ujjakkal szorítottuk az asztal szélét, amikor azt olvastuk, hogy a héten lefülelt, nyolc osztályos Matteo Politi, a parkolóőrből Matthew Mode „világhírű plasztikai sebésszé” emelkedett csaló romániai praktizálási engedélyének kiváltását egy álügyvéd intézte.

Márpedig ezt mondja a Romániai Ügyvédi Kamarák Szövetségének kommunikációs igazgatója. Az a személy, aki az olasz csaló megbízottjaként az orvosi engedély kibocsátását kérelmezte a Bukaresti Közegészségügyi Igazgatóságnál, nem szerepel a romániai ügyvédek névsorában, tehát nem is ügyvéd – mondta Monica Cercelescu az Europa FM rádióban.

Az azóta harminc napos előzetesben csücsülő Politi azt mondta, megbízott egy román ügyvédet, aki jelentős összeg fejében kijárta neki, hogy orvosként dolgozhasson.

Hirdetés