Már a fogdában éjszakázott a román klinikákat átverő olasz álsebész (VIDEÓval)

Miután szökés közben elkapták, már nem vállalnak újabb rizikót a román hatóságok.
Hirdetés

Dicstelen sorsra jutott Matteo Politi, az a nyolc osztályt végzett olasz parkolóőr, aki hónapokon keresztül az orránál fogva vezetve a legmenőbb bukaresti klinikákat, hamis iratokkal plasztikai sebésznek adta ki magát, és hatalmas összegekért végzett műtéteket.

A Matthew Mode „művésznéven” alkotó, csalással gyanúsított szélhámost szerdán késő este 24 órára őrizetbe vették. A hatóságok óvatossága érthető, Politi ugyanis szerdán – egy nappal a botrány kirobbanása után – megpróbált meglógni az országból, és a román határrendészek Kürtösnél szedték le a Budapestre tartó vonatról.

 

 

 

Közben jelentkezett egy nő, aki az álorvos áldozatának mondja magát: állítása szerint Politi csúnyán elszabta a mellnagyobbító műtétjét, így most utólagos orvosi kezelésre szorul.

Hirdetés

A rendőrség beszámolója szerint az álorvos Románián kívül nem csupán Olaszországban „praktizált” törvénytelenül, hanem Nagy-Britanniában is.

Mint megírtuk, Politi az egészségügyi igazgatóság egyik hivatalnokától annak elmondása szerint „szánalomból” kapta meg a működési engedélyt, bár papírjai nem voltak rendben.

Az álorvos azt mondta: megbízott egy román ügyvédet, aki jelentős összeg fejében kijárta neki, hogy orvosként dolgozhasson.

Hirdetés