Cioloș is azt teszi, mint a többi, egyedül maradt politikus: pártot alapít

Az USR volt elnöke valamiért még mindig úgy érzi, nagy szükség van rá ott, ahol a fontos dolgok eldőlnek.

Hirdetés

Dacian Cioloș alig négy hónapot bírt ki az USR élén, aztán a belebukott a pártreformba és február elején le is mondott, sőt, azt is bejelentette, nem kívánja folytatni az időközben beolvadt, PLUS néven futott korábbi pártprojektjét.

De úgy látszik, olyan nagyon sokáig nem tudott nyugton ülni

egyszerű USR-tagként, mert a G4Media.ro úgy értesült, máris egy új politikai szervezetet akar alapítani, hogy annak az élén térjen majd vissza a nagypolitikába.

Cioloș most állítólag az USR-s listán bejutott PLUS-osokat szeretné meggyőzni arról, hogy kövessék, egyelőre azonban a 20 honatyából csak néhányan bólintottak rá az új projektre.

Dacian Cioloș amúgy is imád a nulláról indulni:

2018-ban bejegyeztette a Mişcarea România Împreună (Románia Együtt Mozgalom) nevű alakulatot, amiből aztán semmi nem lett, majd pár hónappal később már be is jelentette a Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate (PLUS) létrehozását, amely aztán beolvadt az USR-be.

Egyáltalán nem újdonság egyébként a román politikában az ilyesmi. Mindjárt eszünkbe juthat Ludovic Orban esete is, aki tavaly novemberben lépett ki a Nemzeti Liberális Pártból (PNL), aztán hirtelen alapított is egy zsebpártot. De nem ment el a kedve a politikától Liviu Dragneának, a Szociáldemokrata Párt (PSD) egykori elnöke sem, aki szabadulása után azonnal bejelentette, hogy összehoz egy új pártot, amely a visszafogott és szerény Szövetség a Hazáért nevet viseli. Hasonló próbálkozásokról itt írtunk korábban egy összefoglalót.

Hirdetés