Illusztráció: Pixabay

Bekapok egy gyógyszert

Erősítem a szervezetem. Segítem a bélrendszerem. Nyugtatom az idegzetem.

Hirdetés

Hali, Jocó vagyok, nagyon egészséges. Tényleg semmi bajom. Lekopogom. Gyerekkoromban volt néha, a szokásos: mandula, vakbél, arcüreg. Bárányhimlő. De azóta semmi. Van valami háziorvosom, de egyszer voltam nála, amikor beiratkoztam. Nem is emlékszem, hogy néz ki. Jó, a nevét tudom, azt folyton kérdezik valahol. De nem kell ilyenekkel foglalkozzak, hogy háziorvos, szerencsére.

Munkaorvosnál jártam meg fogászaton mostanában. Én úgy ülök a váróban, hogy rázom a lábam, ugrok fel, megyek az ajtóhoz, amikor kijön valaki. Kérdezem, bemehetek-e, be vagyok programálva. Síkideg vagyok ilyenkor, se időm, se türelmem várni. Mondja a nővér, hogy kicsit még üljön vissza nyugodtan a beteg, mindjárt szólítják.

Beteg. Én. Anyukád beteg, az.

Betéved az ember valamiért egy rendelőbe, s rögtön lebetegezik. Fogkövem van, beteg vagyok, hogyne.

Na, mindegy, egy évben egyszer kibírom. Régebb két cigit is elszívtam egymás után, amikor kijöttem a rendelőből, kicsit hülyén néztem ki, jövök az orvoshoz, s szivarazok mint állat. Egyszer kijött a fogorvosom is, kért egy szálat, együtt füstöltünk, én a zsibbadt pofámmal nyálasan, ő gumikesztyűben, na, az, de jó volt, pedig előtte hogy megkínozott. Most már nem cigizek, ha nagyon érzem, hogy kell, bekapok egy olyan leszoktatós gyógyszert.

Ja, igen, ha úgy van, bekapok egy gyógyszert. Reggel hétkor ébredek, utána vitamint veszek. Ez persze nem gyógyszer, csak arra van, hogy továbbra is maradjak ilyen egészséges. Dévitamin, magnézium, ez nálam alap. Futok állandóan, bírni kell. Ja, nem kocogok, azt még csak tervezem. Hanem rohanok, annyi a dolgom. Csak a munka, becsszó. Ha az esti foci után másnapos vagyok, bedobok egy jó erős fájdalomcsillapítót is reggeliben ezres cévitaminnal, pezsgőtabletta, kell a folyadék. És persze jó sok koffeint, azt kávé formájában, hehe.

Kilencre járok dolgozni, ott még egy kávé. Régebb a kolléganőm főzte, de most már nem, mert feminista lett. Na, azóta ketyegek a kávétól, olyan erősre főzöm, ez a szokásom.

Ha nagyon ketyegek, vagy valami másért rág az ideg, bekapok egy növényi kivonatos nyugtatót.

Vagy kettőt, egész jó. Nem gyógyszer ez sem, csak növényi kivonat. Ha nincs nálam, egy fájdalomcsillapító is megteszi. Ha dühös vagyok, egy kicsit fáj a fejem úgyis. Én feleslegesen nem eszem magam, kihat az egészségre. És a szépségemre, hehe. Ja, és ilyenkor kell még a nikotinos pirula, mert ugye, nincs cigi, ami nagyon káros, pláné az én koromban. Nem az káros, hogy nincs, hanem a cigi, hülyén fogalmazok, bocs. Szerencsére egyre kevesebb tabletta fogy, jól szokok lefelé.

Hirdetés

Tudom, hogy még más vitaminokat is kellene szedni a reggeli adagon kívül, de nekem erre már nincs szabad vegyértékem. A múltkori csajom, na, az igen: cink, szelén, ávitamin, evitamin, kávitamin, minden, még a kollagént is tolta, hogy ne öregedjen. És valami porból készült sékeket, hogy fogyjon le. Enni nem is nagyon evett, na, de a kaja csak hizlal úgyis, tele van mindenféle ipari katyvasszal, már nem lehet tisztán enni, az biztos. Én is nyomtam a fehérjeporokat, amikor még jártam a terembe, de valahogy kikoptam, most a foci van heti kétszer. S utána a sör, hehe. Szóvak a nők azért jobban odafigyelnek magukra. Igaz, nekem még ott vannak anyám cseppjei.

Anyám állandóan vesz nekem valami cseppeket, hogy erősítsem az immunrendszerem,

reggel és este kell szedni, vízben feloldva. Na, én a cégnél a kávéba cseppentem az első adagot, mert felkelés után mind felejtettem el, s betettem a táskámba. Ha este nem otthon vagyok, általában nem vizet iszom, de a cseppeket be kell venni. Olyankor is cseppentek, a nem vízbe, nézik is a pincérek, hogy mi van. A haverok már megszokták, hogy antioxidáns, a természet ereje, meg minden. Egészségünkre.

Az van, hogy nehezen alszom el. Úgy megszoktam, hogy sietek, hogy gyorsan akarok elaludni, s jól felidegeskedem, ha nem megy. Egy jó erős melatonint a fejbe ilyenkor. Ha nem elég, jöhet egy-két növényi kivonatos nyugtató. Ha savam van, amikor lefekszem, egy savlekötő. Ha túlettem magam, egy emésztős gyógyszer. Ha nem tudok szuszogni rendesen, orrcsepp. Van, hogy mindegyiket alkalmazom egymás után, úgy alszom el valahogy. Alkalmazom, ez jó, mi? Jövök bele a fogalmazásba így a végére.

Na, lényeg, hogy ha nálam valami nem oké, én nem vacakolok. Ahogy a reklám mondja, nincs idő a betegségre, hehe. Ha valamim fáj, bekapok egy gyógyszert. Ha kicsit fáj, már akkor is, hogy ne fájjon jobban. Izmom begörcsöl, bekapok egy gyógyszert. (Jó, az csak kálcium.) Torkom kicsit kapar, bekapok egy gyógyszert. Tüsszögök, könnyezek, bekapok egy gyógyszert. Szemem nem nedves, cseppentek kis gyógyszert. Orrom nagyon nedves, teszek bele gyógyszert. Anyagcserém vacak, bekapok egy gyógyszert. Bélrendszerem szeles, bekapok egy gyógyszert. Epém szúr, szinte fáj, bekapok egy gyógyszert. Májamat megvédem, bekapok egy gyógyszert.

Fő az egészség! Bekapok egy gyógyszert.

Hirdetés