Azt mondják, ma így természetes

Az anyanyelv nem fontos, az ország nyelve sem, végül is határok nincsenek: nincs identitás, nincs értékrend, nincs önismeret, csak célok vannak, de hozzá vezető utak nincsenek.
Hirdetés

„Magyartanárok kezdeményezik, hogy az iskolában ne tanítsák Arany János Toldiját, Jókai Mór regényeit és sok más klasszikust. Nem értik a gyerekek Arany szép magyar nyelvét, Jókai történelemórának tökéletesen beillő elbeszéléseit, értik viszont a bűnügyi, valamint a föld és a föld lakóinak elpusztításáról szóló katasztrófafilmeket. Nem tanulnak már kézírást a gyerekek sok helyen a világon, nem kell zene- és rajzóra, fárasztó a tornaóra is. De egyre könnyebb egyetemet végezni és doktori címet szerezni. Az anyanyelv nem fontos, az ország nyelve sem, végül is határok nincsenek: nincs identitás, nincs értékrend, nincs önismeret, csak célok vannak, de hozzá vezető utak nincsenek. Azt mondják, ma így természetes.

A tejtermékekben egyre kevesebb a tej, és több ezer év után rájöttek az okosok, hogy nem egészséges a hús: hotdog-ot, hamburgert és pizzát kell fogyasztani, a szegényebbeknek chips-et, azoknak, akik lusták megrágni az ételt, zacskós krémleveseket. Az igényesebbek fogyaszthatnak biotermékeket, jó pénzért ebből van elég, bár nem tudjuk, hogy ezeket hol termesztik, mert nyilvántartásban szereplő biogazdaságok nincsenek. Azt mondják, ma ez így természetes.

Akik a tanulásban nem jutnak előre, a politikusi pályát választják. Ahhoz, hogy valaki politikus legyen, nem kell tudás, nem kell tapasztalat, bátorság kell és tudni kell vállalni a kockázatot. A jó politikusnak nincs arca, nincs hite, nincs lelkiismerete, de van teherbírása: elbírja a korrupcióval járó terheket, a szidalmakat és minden egyebet. Azt mondják, ma így természetes.”

Hirdetés