Boncsuk le a várat!

Úgyis régi és semmi haszna nincs, ráadásul veszélyes is, mert az emberekre – sőt, az autókra! – ráomolhat. Minek tartsuk?
Hirdetés

„De tényleg, boncsuk le a várat! Úgysem jó már semmire, omlik össze, ráadásul ott van a központban, ahol mindenkit zavar. Ha lebontanánk, nem lenne vita felette. Úgyse kell már senkinek.

Legelőször is, ami a legrettenetesebb az egészben: régi. A románok is jönnek ott ezekkel a régi dák várromokkal, hogy ilyen régi s olyan régi, otthagyják mindenütt, az ember nem tud végigmenni sem Kolozsváron, sem Gyulafehérváron, sem Szászsebesen, hogy valami régi román romba belé ne akadna. Hát kell ez nekünk, itt, székelyeknek, hogy jöjjön mindenki errefelé a kocsijával, s lássa, hogy egy régi vár ott van a központban? Ott, ahová mást is lehetne építeni?
(…)
Mert csak egy kicsi elhatározás kellene a város részéről, s meg lehetne csinálni, ráadásul hamar meg is lehetne csinálni, mert nem olyan nagy az a vár, hogy pár hét alatt ne lehessen végezni vele. Sőt, meg lehetne oldani kalákában, mert mostanában azt veszem észre, hogy a kalákát még támogatják is, így nem kell kifizetni a munkásokat a bontás után, hanem még támogatást is lehet pályázni rá, annyit kell csinálni csak, hogy meg kell köszönni, s valamelyik nagyokoskodó, lúzer újságíróval meg kell íratni az újságba, hogy milyen szép dolog volt ez az egész bontás.”

 

Fotó: Wikipédia

 

Hirdetés