Újabb menekültáradat a román-magyar határon

Ellenük azonban a kerítés mit sem ér. Vigyázat: MEDVEJOGSÉRTŐ HUMORVESZÉLY.
Hirdetés

Csütörtök délelőtt 10 órakor háromezer illegális székelyföldi medve jelent meg a román-magyar határon, miután Borboly Csaba, a Hargita megyei közgyűlés elnöke Brüsszelben ismét felvetette a székelyföldi medvetámadások ügyét a Régiók Bizottsága környezetvédelem, éghajlatváltozás és energiaügy szakbizottságának ülésén.

„Ez felháborító! Jogtiprás!”, nyilatkozta a migráns medvecsoport szóvivője a Főtér.ro riporterének. „A medve a Székelyföld szimbóluma. És a szimbólum nem játék. Erre mi történik? Folyamatos üldöztetésnek vagyunk kitéve. Pedig mi voltunk ott előbb, nem a székelyek. Merem állítani: a Székelyföldön medveellenes pogrom zajlik. Háború van! És a bicskával még elbírunk valahogy, de a pálinkával szemben nincs esélyünk. Menekülnünk kell. Ez a szomorú valóság.”

A medvék komótosan átmásztak a határzáró kerítésen, és a tehetetlen határőrök, rendőrök, továbbá Toroczkai László és Irénke néni szeme láttára elcammogtak a nagy magyar alföldön, nyugat felé. „Ne aggódjanak, nem akarunk itt meghonosodni. Az osztrák Alpokba igyekszünk. Ott szívesen fogadnak minden menekültet, láttuk a tévében. A Székelyföld meg boldoguljon, ahogy tud, Borboly Csabával”, szólt vissza a szóvivő a válla fölött.

Hirdetés