Aberráció!

Érdekes jelenség, hogy Bukarestben mindenből a „legnagyobbat” akarják egyesek: az államegyház a legnagyobb katedrálist, a miniszterelnök Európa legnagyobb mecsetét húzná fel, az ország vezetői, a kiváltságos „negyvennyolcak” a legnagyobb fizetést intézik maguknak kormányrendelettel, a sok kiváltság mellett honatyáink a lehető legnagyobb nyugdíjakat vindikálják maguknak és a többi.
Hirdetés

„Hogy ez mennyibe kerül, nem számít. Csak az egyszerű választópolgárok fizetése, nyugdíja, gyermekeik sorsa változatlan. Emlékezzünk csak, mennyit vitatkoztak a 42 lejes gyermeksegély növelésén!

Talán kritikák érték, talán önszántából gondolta meg magát, vagy valamiféle nyomásra tért jobb belátásra, de a legfrissebb hírek szerint visszakozott az említett honatya. Persze, nem mondott le tervéről, de már nem muszáj feltétlenül 25 méteresnek lennie a keresztnek, »csak« monumentálisnak, és »sugározza a fényt«, hogy »Pantilimonból is látható legyen«.

Ha az országban „dúló” áldatlan állapotokat nézzük: a szegénységet, az utak állapotát, az egészségügyi rendszert és az oktatás helyzetét, az analfabéták számát stb., ép ésszel felfoghatatlan, hogyan születhet ilyen aberráció egy politikus fejében!? Hiszen Románia utolsó az uniós tagországok sorában a mezőgazdaság hatékonyság tekintetében, az Európai Unióban a legutolsó helyen szerepel a lakosság egészségi állapotának monitorizálásában, de a rangsor végén áll a legkorszerűbb orvosi eljárások tekintetében is, a gyermekhalandóság kétszerese az uniós átlagnak, utolsó helyen kullog az újrahasznosított hulladék terén, nem szólva a digitális műveltségről.

Ezek után nem csoda, ha felháborodást váltott ki az emberekből nemcsak a kezdeményezés, de a szenátorok szavazata is. Remélhetőleg a képviselőház, a döntő fórum, megfontoltabb lesz, és több bölcsességről tesz tanúbizonyságot.”

Hirdetés